Groningen haalt inspiratie uit Ajax-transfer: “Hij was eigenlijk niet haalbaar”

Foto: Groningen haalt inspiratie uit Ajax-transfer: “Hij was eigenlijk niet haalbaar”

Mark-Jan Fledderus struint continu de transfermarkt af, op zoek naar interessante koopjes. De technisch directeur van FC Groningen haalt onder meer inspiratie uit de overstap van Antony naar Ajax.”Soms heb je spelers die om wat voor reden dan ook wat langer blijven hangen in hun thuisland of een stagnatie in hun ontwikkeling hebben, bijvoorbeeld vanwege een blessure”, begint Fledderus in gesprek met Dagblad van het Noorden. Hij noemt de Ajax-transfer van de Braziliaanse aanvaller Antony als mooi voorbeeld.

“Die manifesteerde zich enorm op Zuid-Amerikaanse jeugdtoernooien, was super opvallend en goed. Zo goed, dat ook de Real Madrids en Barcelona’s van deze wereld hem in het vizier hadden. Op dat moment was hij eigenlijk niet meer haalbaar voor Ajax”, stelt Fledderus. “Maar precies op het moment dat die grote clubs door wilden pakken, kreeg Antony te maken met een vormdip.” Groningen zoekt spelers met een vergelijkbare achtergrond, alleen dan in een categorie lager. “Juist dat kunnen voor ons de interessante spelers zijn.”

Groningen is vooral actief in Scandinavië. Zo heeft Fledderus moment een creatieve aanvaller uit de Zweedse competitie op het oog. “Wel een jongen die er direct kan staan, anders hoeven we het niet te doen”, benadrukt de directeur. Volgens de berichtgeving had hij al een ‘goed gesprek’ met deze speler en zijn belangenbehartigers. “Het is vooral een kwestie van de markt goed kennen, een goed netwerk met de juiste agenten hebben en weten wat er speelt.”

Is de Antony-transfer een goed voorbeeld voor veel clubs?

  • Zeker weten
  • Mwah, kan ook toeval zijn
425+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie