Scholes kraakt United-aankoop: “Met pensioen”

Foto: Scholes kraakt United-aankoop: “Met pensioen”

Paul Scholes snapt er niks van dat Manchester United Edinson Cavani vastgelegd heeft in de voorbije transferperiode. De voormalige international van Engeland dacht eigenlijk dat de Uruguayaanse spits zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen.

In gesprek met Stadium Astro vertelt hij: “We moeten afwachten en zien hoe het uitpakt. Hij is overduidelijk een topspits geweest, daar is geen twijfel over. Maar hij is 33 en het leek erop dat hij met pensioen zou gaan. Hij heeft afgelopen seizoen bij PSG niet al teveel gespeeld.”

Scholes gaat verder: “Vijf of zes jaar geleden was hij een geweldige aanwinst geweest, dan had hij ons waarschijnlijk naar een hoger niveau getild. Maar ik denk niet dat hij dat nu kan doen. Daar staat Manchester United nu eenmaal op dit moment. Gezien de aanvallers die we nu hebben, zou Cavani eigenlijk een versterking op huurbasis moeten zijn. Als je het lastig hebt zonder spits, zou je hem twee of drie maanden op huurbasis moeten hebben. Puur om door een lastige periode heen te komen.”

Hij wijst naar Henrik Larsson, die in 2007 een half jaartje gehuurd werd van Helsingborg: “Hij was een briljante spits. Op 33- of 34-jarige leeftijd hielp hij ons uit de problemen, dat was precies wat we nodig hadden. Ik zie Cavani een beetje op dezelfde manier, niet als iemand die op zijn 33e nog een tweejarig contract tekent. Ik vind het heel raar. Maar hij waarschijnlijk niet, hij zal het geweldig vinden. Dat weet ik zeker.”

Ben jij het met Scholes eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie