Spaanse media gaan los over Ansu Fati: “Bliksemflits”

Foto: Spaanse media gaan los over Ansu Fati: “Bliksemflits”

Ansu Fati heeft gisteren een onuitwisbare indruk achtergelaten in de Nations League-wedstrijd tussen Spanje en Oekraïne (4-0). De jonge aanvaller versierde eerst een penalty en maakte later in het duel zijn eerste doelpunt voor La Furia Roja.

De Spaanse media zijn logischerwijs lyrisch. Marca kopt bijvoorbeeld ‘Ansu Fati is Disneyworld’ en schrijft: “Als zeventienjarige is elke voetbalwedstrijd nog hetzelfde als naar een pretpark gaan, een plek om te lachen, voor lol en fantasie. Met één actie stal hij de show (de krant doelt op de actie waarmee de FC Barcelona-speler de strafschop versierde, red.). Een bliksemflits en Spanje hervond zijn vreugde. Dat is wat er gebeurde in het Alfredo di Stéfano, waar je alleen al vanwege de naam goed moet voetballen.”

Het dagblad vervolgt: “En dat deed Ansu Fati, het was een optreden om te onthouden. Hij is als zeventienjarige nog onbevangen. De vleugelspits van Barça bleef volhouden totdat hij een bruut doelpunt maakte, het soort waarvan de glazen van tafel vallen op de terrassen. Van buiten de zestien kapte hij en kapte hij, zag een gaatje en passeerde de 36-jarige Pyatov. Ansu houdt geen rekening met leeftijd.”

Het talent zorgt voor een frisse wind bij de Spanjaarden: “Als er symptomen van depressie zijn, is niets beter dan het raam openzetten om de kamer te luchten. Het gebeurde met de Quinta del Buitre, met Fernando Torres bij Atlético en het kan nu gebeuren met Ansu Fati bij Barça en de Spaanse ploeg. Hij speelde met een lach op zijn gezicht. Van nu af aan zal elke wedstrijd waarin hij wissel is bij zijn club voor discussie zorgen. Hij heeft alles in huis om te breken met de protocollen.”

Fati geweldig?

  • Zeker
  • Mwah
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie