‘Barcelona plant gesprek voor gevallen toptalent’

Foto: ‘Barcelona plant gesprek voor gevallen toptalent’

FC Barcelona gaat met zaakwaarnemer Jorge Mendes om de tafel om de situatie rondom Ansu Fati te bespreken. De 20-jarige aanvaller, die als piepjong talent grote indruk maakte in het eerste van Barcelona, lijkt niet helemaal zeker van een toekomst in het Camp Nou.

Fati kwam dit seizoen al tot ruim veertig duels in het eerste van FC Barcelona. De productie van de jonge aanvaller valt echter tegen: in 45 wedstrijden maakte hij zeven doelpunten en gaf hij drie assists. Dat zijn niet de statistieken die FC Barcelona verwacht van zijn aanvallers, maar ook niet het rendement dat Fati eerder op de mat legde.

Er valt dus genoeg te bespreken tussen Barcelona en de Portugese zaakwaarnemer van de Spaanse aanvaller. Fati sloot als zestienjarige speler al aan bij de eerste selectie van FC Barcelona. Onder Ronald Koeman kreeg de buitenspeler veel kansen en maakte de jongeling zoveel indruk dat er een vroeg interlanddebuut voor Spanje in zat.

De afgelopen weken is Fati vooral invaller bij FC Barcelona, wat de geruchten over een zomerse overgang meteen weer voedt. Het is immers algemeen bekend dat Barcelona een flinke duit geld ergens vandaan moet zien te toveren. Spelers verkopen op de transfermarkt lijkt voorlopig de snelste weg naar de (naar verluidt) bezuinigingsronde van tweehonderd miljoen euro.

Of Fati ook daadwerkelijk bij FC Barcelona vertrekt, zal liggen aan het toekomstperspectief dat geschetst wordt. Mundo Deportivo schreef dat de zaakwaarnemer van de 20-jarige aanvaller deze week in Barcelona is om de stand van zaken te bespreken. Mogelijk wordt dan meer duidelijk waar de nabije toekomst van de buitenspeler ligt.

FC Utrecht/Sparta Rotterdam
SC Heerenveen/FC Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 juni 2023 19:39.

Speelt Fati volgend jaar nog bij Barcelona?

  • Ik denk het wel
  • Ik denk van niet
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie