Van Hanegem: ‘Leedvermaak om Barça-vernedering triest’

Foto: Van Hanegem: ‘Leedvermaak om Barça-vernedering triest’

FC Barcelona verloor op vrijdag zeer pijnlijk van Bayern München met 8-2, maar Willem van Hanegem vindt dat leedvermaak niet op zijn plaats is. Het Feyenoord-icoon noemt de blamage van de Catalanen vooral heel erg triest.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Al dat leedvermaak om Barcelona, daar heb ik helemaal niets mee. Jarenlang hebben we enorm genoten van die club en de spelers. Daar komt een einde aan, zoals alles in het voetbal in golfbewegingen gaat. Ik behoor dan niet tot de mensen die zichzelf op de dijen slaan van het lachen. Dat een geweldig Bayern München er met 8-2 over heen wist te walsen, was pijnlijk voor Barcelona.”

Van Hanegem gaat verder: “Ik dacht tijdens die 8-2 aan de trainers Niko Kovac en Joachim Löw. Die vonden het wel welletjes met Thomas Müller bij Bayern en de Duitse nationale ploeg. Maar die gozer is aan zijn tweede jeugd begonnen en niet zo’n beetje ook. Zoals ik ook al maanden zit te smullen van Alphonso Davies, die linksback. Wat een geweldige speler is dat. Barcelona had ook nog pech dat het zo lang duurde eer Robert Lewandowski zijn goaltje had meegepikt. Ze bleven maar gaan.”

Der Rekordmeister is gelijk favoriet voor de eindzege: “Het moet gek lopen als Bayern straks niet de Champions League wint. Maar toch ben ik er nog niet zeker van. Na tien minuten had Barcelona ook met 3-1 voor kunnen staan. Ze maakten de 1-1, stonden alleen voor de keeper en raakten de paal. Het kan straks ook een keer tegenzitten.”

Kun jij lachen om de 8-2?

  • Ik wel
  • Ik niet
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie