Solskjaer slaat zich niet op de borst: ‘Ze hoeven mij niet op te hemelen’

Foto: Solskjaer slaat zich niet op de borst: ‘Ze hoeven mij niet op te hemelen’

Manchester United rekende op zondag in een rechtstreeks duel af met Leicester City (0-2) en pakte op die manier een Champions League-ticket. Dat is voor oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer echter geen reden om zijn gram te halen.

De coach zegt allereerst in de Engelse media: “Ik moet zeggen dat dit een heel knappe prestatie is. Als je ziet van hoe ver we moesten komen… Dat heb ik vanochtend ook tegen alle spelers gezegd. Dat ik sowieso trots zou zijn, wat er ook zou gebeuren. Ik ben nu extra trots. We hebben een cultuur gebouwd waarin we ook wedstrijden winnen na een aantal tegenslagen. We hebben bijvoorbeeld twee halve finales verloren, maar het team heeft laten zien mentaal héél sterk te zijn.”

De komst van Bruno Fernandes is natuurlijk wel belangrijk geweest: “We kunnen zijn enorme invloed op de ploeg niet ontkennen. Scoren, doelpunten creëren, maar ook zijn enthousiasme en mentaliteit hebben ons enorm geholpen. Je kon vandaag zien dat hij een beetje moe was, maar dat is niet gek als je het programma van de laatste weken ziet. We moeten hem soms een beetje ontlasten, maar ook nu pakte hij gewoon weer zijn verantwoordelijkheid bij de penalty.”

Halverwege het seizoen kreeg Solskjaer nog veel kritiek… “Ik geloof in wat ik doe. Ik ga natuurlijk niet zeggen dat ik niet de juiste man op de juiste plaats ben. Ik denk dat mijn manier de beste manier is om te werken. Ze hoeven me ook niet op te hemelen, want dan heb je het gevaar zelfgenoegzaam te worden. Mensen mogen kritiek leveren, maar de enigen met wie ik discussies voer is met mijn spelers en staf.”

Doet Solskjaer het goed?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie