Van Persie: “Dat vroeg ik aan Sir Alex Ferguson net voordat ik tekende”

Foto: Van Persie: “Dat vroeg ik aan Sir Alex Ferguson net voordat ik tekende”

Robin van Persie streek in de zomer van 2012 neer bij Manchester United. De zeer succesvolle manager Sir Alex Ferguson was één van redenen voor de aanvaller om naar Old Trafford te gaan. Net voor het tekenen van zijn contract stelde de Oranje-topscorer aller tijden een hamvraag aan de Schotse coach.

Van Persie wist dat Ferguson hem wilde hebben, na een aantal jaren geschitterd te hebben bij Arsenal. “Het was een beetje een shock”, aldus Van Persie bij Premier League Productions. “Ik had letterlijk de pen in m’n hand en was klaar om te tekenen. Toen vroeg ik: nog één ding Sir Alex, hoe lang bent u nog van plan om te blijven? Hij zei: in ieder geval nog drie jaar.”

Desondanks vertrok Ferguson een jaar later. “Hij stopte vanwege familieredenen en familie komt op de eerste plek”, vindt Van Persie. “Hij was een van de belangrijkste redenen dat ik tekende, dus dat was een klap, maar ook dat is voetbal. Spelers komen en gaan, managers ook. Hij was 26 jaar lang manager, maar dat is het leven.”

Na het vertrek van de iconische manager ging het bergafwaarts met The Mancunians. David Moyes wist het tij niet te keren. “We hadden het lastig omdat we als zevende eindigden”, zegt Van Persie. “We dachten aan het winnen van de Champions League. Het was een nieuwe periode, want Scholes stopte en Giggs werd trainer/speler. Het was allemaal nieuw. Moyes krijgt niet de schuld. Succes aan iedereen die het na Ferguson voor het zeggen krijgt. Hij was niet de grote schuldige. De lat lag gewoon hoog en het werd steeds minder.”

Onder Ferguson was Man United veel langer succesvol gebleven

  • Eens
  • Oneens
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie