Scholes prijst Nederlander: “De allerbeste afmaker”

Foto: Scholes prijst Nederlander: “De allerbeste afmaker”

Paul Scholes speelde bij Manchester United samen met aanvallers als Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Mark Hughes, Eric Cantona, Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham, Ole Gunnar Solskjaer en Carlos Tévez, maar die konden volgens de voormalige middenvelder niet tippen aan de kwaliteiten van Ruud van Nistelrooy.

Op het clubkanaal van de Red Devils vertelt de Engelsman: “Ik speelde met Ruud een seizoen als nummer tien en ik genoot ervan. Hij is meedogenloze, meedogenloze afmaker. Hij leefde om doelpunten te maken. Of hij nou wel of niet scoorde, Ruud ging in de spelersbus na een wedstrijd meteen kijken of Thierry Henry had gescoord of niet. En als Henry had gescoord, praatte Ruud heel de terugreis met niemand. Hij wilde zo graag topscorer worden. Bij Manchester United, van de Premier League, van de wereld, overal.”

Scholes gaat verder: “Ik genoot ook van de manier waarop Ruud zijn doelpunten maakte. Ik heb met werkelijk geweldige spitsen gespeeld, met geweldige doelpuntenmakers. Maar voor mij was Ruud de allerbeste afmaker.” Hij stelt vervolgens dat Marcus Rashford wel wat kan leren van Van Nistelrooy: “Ik weet nog goed dat ik Marcus bij het reserveteam zag spelen, toen hij nog een pure spits was. Soms keek ik tijdens wedstrijden alleen naar Marcus en niet waar de bal was. Ik denk dat hij iemand is die een klik kan hebben met een middenvelder. Zoals ik met Ruud had.”

Hij vervolgt: “Ik was ook blij toen hij bij het eerste kwam. Sindsdien heeft hij zijn talent in de punt van de aanval of aan de linkerkant laten zien. Ik dacht altijd dat hij een ‘echte’ nummer negen in wording was, maar het lijkt erop dat hij vanaf links beter in zijn vel steekt.”

Van Nistelrooy de beste afmaker?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie