‘Frenkie krijgt belangrijk Barcelona-transfernieuws’

Foto: ‘Frenkie krijgt belangrijk Barcelona-transfernieuws’

FC Barcelona betaalde in de afgelopen zomerse transferwindow liefst 75 miljoen euro aan Ajax voor Frenkie de Jong. De middenvelder veroverde gelijk een basisplek bij de Catalanen, maar mag in het Camp Nou-stadion bijna nooit op zijn favoriete positie spelen.

Dat heeft natuurlijk alles met de aanwezigheid van Sergio Busquets te maken, een van de leiders in de selectie van oefenmeester Quique Setién. Volgens de Spaanse media heeft de clubleiding van de nummer één van de Primera División echter een plannetje gemaakt om De Jong beter uit de verf te laten komen.

De Oranje-international en Busquets spelen op dit moment vaak met Arthur, Ivan Rakitic of Arturo Vidal aan hun zijde. De samenstelling is hoe dan ook middelmatig te noemen, omdat er eigenlijk geen enkele middenvelder is die echt diep gaat, waardoor men veel te vaak op een kluitje staat.

Barça heeft zich daarom voorgenomen om wat vers bloed aan te trekken, waarbij de naam van Fabián Ruiz van Napoli vooral heel erg vaak genoemd wordt. De Spanjaard speelt in de regel wat dieper dan Busquets en De Jong, waardoor hij mogelijk de zogenaamde missing link is. Wordt Ruiz daadwerkelijk aangetrokken (hij zou 60 miljoen euro moeten kosten), dan kan de voormalige sterspeler van Ajax wat meer controlerend gaan spelen, zoals hij in het verleden ook in de ArenA deed.

Is dit de manier om De Jong te helpen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie