Droomvoorhoede PSG laat geen spaan heel van Saint-Étienne in bekertoernooi

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond flink uitgehaald in de Coupe de la Ligue. De Parijzenaren waren veel te sterk voor het arme Saint-Étienne en plaatsen zich zo voor de halve finales: 6-1.

Trainer Thomas Tuchel durfde het aan om zijn vier steraanvallers allemaal op te stellen: Ángel Di Maria en Neymar stonden op papier aan de flanken, terwijl Mauro Icardi en Kylian Mbappé een dodelijk spitsenduo vormden. Die keuze wierp al snel zijn vruchten af. Icardi opende in de tweede minuut namelijk al de score op aangeven van Thomas Meunier: 1-0.

Na iets meer dan een half uur werd de opgave voor Saint-Étienne wel heel lastig, toen Wesley Fofana wegens vasthouden zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man waren de bezoekers totaal niet opgewassen tegen de kanonnen van Tuchel. Acht minuten na zijn exit maakte Neymar er al 2-0 van. Hij kreeg de bal van Di María en lepelde de bal slim over doelman Jessy Moulin heen.

Diezelfde Moulin werkte de bal op slag van rust op curieuze wijze in zijn eigen doel. Di María gaf de bal strak voor en via twee verdedigers, de paal en Moulin belandde de bal in de goal: 3-0. PSG rook vervolgens bloed en gaf in de tweede helft nog wat gas bij. Binnen de twaalf minuten na rust sloeg Icardi twee keer toe op aangeven van Mbappé. Daarna toonde de Argentijn zich onzelfzuchtig, na een knappe aanname bediende hij Mbappé die de 6-0 binnengleed.

Het slotakkoord was voor de bezoekers. Yohan Cabaye redde de eer nog enigszins. Hij miste een penalty, maar scoorde alsnog uit de rebound: 6-1. Het mocht de pret niet drukken bij PSG dat zich zo na Stade Reims, Olympique Lyon en Lille als vierde club plaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Lille won woensdag namelijk met 2-0 van Amiens, door doelpunten van Luiz Araujo en Victor Osimhen.