’28 miljoen plus speler voor Ajax-verschoppeling’

Foto: ’28 miljoen plus speler voor Ajax-verschoppeling’

Het kan snel gaan met een voetbalcarrière. Het ene moment ben je een zero, het andere weer een hero. En dat is precies de ontwikkeling die Perr Schuurs het voorbije half jaar heeft doorgemaakt. Bij Ajax kwam hij er maar mondjesmaat aan te pas, maar bij Torino heeft hij zich volledig opgericht.

En daar wordt hij nu mogelijk voor beloond, want volgens Michele Criscietello, de baas van Sportitalia, heeft Leicester City zich officieel aan het front gemeld voor de Limburger. The Foxes zouden zelf een bod op hem uitgebracht hebben van 28 miljoen euro plus een speler, de Belg Dennis Praet. Die middenvelder annex buitenspeler voetbalde vorig seizoen op huurbasis bij Torino en kwam daar geregeld aan de bak: hij speelde 23 Serie A-wedstrijden en één duel in de Coppa Italia.

In het King Power Stadium speelt hij echter tweede viool en daarom zou hij uitstekend als ruilmiddel kunnen dienen. De marktwaarde van de 28-jarige Praet wordt geschat op tien miljoen euro, waardoor je dus zou kunnen stellen dat Leicester 38 miljoen euro overheeft voor Schuurs.

‘Transfergoeroe’ Gianluca Di Marzio liet zich onlangs in gesprek met SoccerNews.nl uit over een transfer van de oud-Ajacied: “Dat ligt allemaal wat gecompliceerd. Torino heeft namelijk alle moeite van de wereld om nieuwe spelers aan te trekken… En een speler verkopen na maar zes maanden, tja, dat is überhaupt een lastig verhaal. Als Torino al besluit te verkopen, dan is dat voor veertig miljoen euro, en dat maakt het er niet makkelijker op.”

Toptransfer binnen de Serie A?

De Italiaan wees Internazionale aan als mogelijke bestemming: “Skriniar gaat weg uit Milaan, dus ze gaan zeker een poging wagen, maar Torino is een moeilijke onderhandelingspartner. De president van Torino, Cairo, krijgt veel kritiek van de fans omdat hij maar geen nieuwe spelers aantrekt. Dus dan kan hij het ook niet maken om een voetballer al na zes maanden te verkopen.”

Ook de clubnaam van AS Roma viel echter: “Maar dat hangt af van de toekomst van Chris Smalling. Als ze zijn contract, dat in juni afloopt, niet verlengen, dan zou ook Roma het kunnen proberen bij Schuurs. Die verbintenis hebben ze in ieder geval nog niet verlengd…”

Knap dat hij zich opgericht heeft?

  • Ja
  • Nee
1212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie