15 bekende uitspraken van de uitgesproken Van Gaal

Soccernews

Manchester United-manager Louis van Gaal staat erom bekend om te zeggen wat hij vindt. Hij lag in het verleden al diverse malen in de clinch met journalisten, maar komt ook vaak in het nieuws met grappige, verbasterde uitspraken in een andere taal. [i]SoccerNews.nl[/i] verzamelde enkele leuke quotes van de oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, Nederland, AZ en Bayern München.

[b]1.[/b] Van Gaal na een gelijkspel: “It is again the same song.”

[b]2.[/b] “Chelsea is another cook. Chelsea is another biscuit.”

[b]3.[/b] “Es ist wieder ein Spiel – der Tod oder die Gladiolen”, aldus Van Gaal als coach van Bayern op een persconferentie.

[b]4.[/b] “Ich Schlafe immer löffel an löffel.”

[img]//uploads/louis-van-gaal%2801-01-2015%29.jpg[/img]
[b]5.[/b] Verslaggever Jack van Gelder na het WK-duel met Chili (2-0 winst) van afgelopen zomer: “Robben vertelde me: Je hebt wel een gouden pik.” Van Gaal: “Dat weet ik niet, Truus heeft dat nooit gezegd.”

[b]6.[/b] Van Gaal op het bordes bij het vieren van de landstitel van Bayern in 2010: “Wer hat die beste Verteidigung? FC Bayern! Wer hat die beste Angriff? FC Bayern! Und, und, nicht nur von München! Auch von Gelsenkirchen! Auch von Bremen! Wir sind die besten von Deutschland! Und vielleicht von Europa!”

[b]7.[/b] Van Gaal op een persconferentie als trainer van AZ tegen een beginnend journalist, die om tips vroeg. “U moet ‘waarom-vragen’ stellen en geen stellingen poneren. Als je stellingen poneert, wil dat zeggen dat je net zoveel verstand hebt als de trainer. En volgens mij is trainen een vak, net als journalist zijn. Dus schoenmaker, blijf bij je leest. Geen enkele journalist heeft er net zoveel verstand van als ik. Echt niet.”

[img]//uploads/louis-van-gaal%28manchester-united%29%2812-02-2015%29.jpg[/img]
[b]8.[/b] De bekendste uitspraak van Van Gaal: “Ben ik nu degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?” Van Gaal zei dit in 1996 na Ajax – NAC tegen verslaggever Ted van Leeuwen. Van Leeuwen vroeg aan Van Gaal welk belang VVCS-voorzitter Theo van Seggelen kon hebben bij het uitlekken van het nieuws dat Michael Reiziger en Edgar Davids naar AC Milan zouden verkassen.

[b]9.[/b] “Guardiola hangt de filosofie van Louis van Gaal aan. Ik denk dat het een fantastische keuze is.”

[b]10.[/b] “Gefeliciteerd met de beste trainer ter wereld”, aldus Van Gaal bij zijn aanstelling bij Ajax.

[b]11.[/b] “U weet niet wat ik heb moeten doormaken als trainer van Barcelona. Bijna iedere week nam hij me op de korrel, kreeg ik commentaar van hem via z’n column in de media. En Cruijff is een icoon in Barcelona, net zoals Uli Hoeness in München dat is.”

[img]//uploads/louis-van-gaal%28manchester-united%29%2828-02-2015%29.jpg[/img]
[b]12.[/b] “Spelers komen vaak naar me toe om te vertellen hoe geweldig het is om met mij te mogen werken. Voor mij is dat meer waard dan een dik salaris.”

[b]13.[/b] “Mijn kinderen spreken me met u aan. Dat vind ik belangrijk. Het toont respect voor de medemens. Een christelijke gedachte die ik ook bij Ajax uitdraag”, aldus Van Gaal in 1992 tegen [i]Management Team[/i].

[b]14.[/b] “Ik heb in zes jaar bij Ajax meer bereikt dan Barcelona in honderd jaar.”

[b]15.[/b] “Met zo’n trainer kan Argentinië geen wereldkampioen worden. Trainer zijn is een beroep, waarvoor je opgeleid dient te worden. Het is geen hobby, je bent niet zomaar trainer”, aldus Van Gaal toen Diego Maradona werd aangesteld als bondscoach van Argentinië.
[img]//uploads/louis-van-gaal%2826-01-2015%29%283%29.jpg[/img]

Wat is de beste uitspraak van Van Gaal uit dit rijtje?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10 of een andere t/m 15 (reactie)
991+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie