‘125 miljoen voor Feyenoord-transfers’

Foto: ‘125 miljoen voor Feyenoord-transfers’

Feyenoord had in de afgelopen transferwindow vele miljoenen kunnen verdienen, maar had geen trek om een aantal van zijn sterkhouders te laten gaan. Atlético Madrid was serieus in de markt voor Mats Wieffer, maar De Telegraaf meldt dat de Rotterdammers ook hadden kunnen cashen voor Quilindschy Hartman, David Hancko en Santiago Giménez.

Wieffer en Hancko in beeld bij Atlético en PSG

De ochtendkrant meldt dat het behoud van het kwartet topspelers belangrijker was dan een noodoplossing voor aanvulling van de selectie. Naast de serieuze belangstelling van Atlético voor Wieffer, bleek PSG in de race voor Hancko. “Op de vraag of het waar is dat tal van Europese clubs zich in januari wel degelijk ook voor de laatste drie hebben gemeld, heeft Te Kloese deze week bevestigend geantwoord. Afgelopen week sprak hij in Qatar bij een grote meeting van Europese clubs (op uitnodiging bij de Azië Cup) net voor de deadline nog met de top van Paris Saint-Germain en Atletico Madrid over Hancko en Wieffer. Maar hij wenst in deze fase niet verder op de biedingen en namen in te gaan. Maar vanuit de Premier League, Italië en Frankrijk is volop belangstelling geweest en de Franse kampioen PSG zal Hancko ondanks zijn recente contractverlenging (tot 2028) blijven volgen”, klinkt het.

Verkooprecord lonkt voor Feyenoord

Cruciaal voor de beleidsbepalers is dat Feyenoord kapitaal heeft willen creëren op het veld en dat, dat nu al voor een groot gedeelte is gelukt. Het blijven spelen van Champions League speelt daarin een belangrijke rol, waardoor spelers automatisch sneller in waarde stijgen. De Rotterdammers hebben volgens de ochtendkrant dan ook bewust gekozen om hun sterkhouders aan boord te houden. “Met een paar korte klappen had Feyenoord in januari miljoenen kunnen binnenhalen (nu verkocht de club met Dilrosun een van zijn zes vleugelspitsen voor ruim 4 miljoen), maar dan had de selectie in recordtijd moeten worden aangevuld met het risico dat die spelers nooit zo snel de speelstijl van trainer Arne Slot hadden kunnen oppakken. Alle energie is daarom in het behoud van de beste spelers gestoken met de wetenschap dat Te Kloese en Feyenoord in de afgelopen twaalf maanden tal van contracten al hebben verlengd en de transferwaarde van spelers dus ook komende zomer nog hoog zal zijn.”

Volgens De Telegraaf lonkt er komende zomer alsnog een verkooprecord voor Feyenoord. “Dávid Hancko heeft een marktwaarde van 35 miljoen euro en hoort samen met Lutsharel Geertruida (ook 35 miljoen) en Giménez (50 miljoen euro) tot de duurste voetballers van Feyenoord. Mats Wieffer staat bij het langzamerhand goed aangeschreven Transfermarkt.com voor bijna 20 miljoen (18 miljoen op 1 januari) euro in de boeken en Hartman zit daar met 23 miljoen euro zelfs boven.” Het zijn bedragen die Feyenoord komende zomer ook wil zien voor het viertal mochten clubs zich melden. Er lonkt dan ook een megabedrag voor Feyenoord weet de krant. “Het betekent dat het viertal dat in januari aan boord is gehouden, alleen al een slordige 125 miljoen euro moet opbrengen.”

Wie gaat komende zomer vertrekken bij Feyenoord?

  • Wieffer
  • Hancko
  • Giménez
  • Geertruida
  • Ze vertrekken allemaal
1730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie