Spurs lijkt kansloos voor CL-ticket na pijnlijke nederlaag tegen Leeds

Foto: Spurs lijkt kansloos voor CL-ticket na pijnlijke nederlaag tegen Leeds

Tottenham Hotspur lijkt definitief afgehaakt te zijn in de race om een Champions League-ticket. De huidige nummer zes van de Premier League kwam er op bezoek bij Leeds United niet aan te pas. De thuisploeg won terecht met 3-1.

De jonge interim-manager Ryan Mason had zijn eerste twee duels in de competitie gewonnen en hoopte ongetwijfeld nog op deelname in het miljardenbal van volgend jaar. Zonder Steven Bergwijn – die de gehele wedstrijd op de bank zat moesten er ook drie punten worden gehaald tegen Leeds, waar Pascal Struijk wel speelde. Het werd al snel duidelijk dat de Londenaren een lastige middag stond te wachten: binnen een kwartier kwam het op achterstand door Stuart Dallas. Spurs rechtte de rug en maakte gelijk via Heung-min Son. Even later dacht het zelfs op voorsprong te komen, nadat Harry Kane binnenschoot. De grensrechter vlagte echter voor buitenspel en ondanks dat de spits op één lijn leek te staan met de laatste verdediger, ging de treffer niet door.

Doordat net voor rust Patrick Bamford Leeds weer op voorsprong zette, leek Spurs mentaal geknakt. Na drie wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, waren The Whites extra gebrand om weer iets te laten zien. In de slotfase stelde het de zege veilig: na een tegenaanval hield Raphina het overzicht en stelde invaller Rodrigo in staat om te scoren. Leeds gaat hierdoor naar de voorlopige negende plaats, terwijl Tottenham achterhaald kan worden door Liverpool en Everton.

Scoreverloop: (13′) Dallas 1-0 (25′) Heung-min Son 1-1 (42′) Bamford 2-1 (84′) Rodrigo 3-1

Definitief geen CL voor Spurs?

  • Klopt
  • Ik zie ze nog wel kans maken
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie