Jong Oranje blijft foutloos in EK-kwalificatie

Jong Oranje heeft maandagavond geen fout gemaakt in de EK-kwalificatiefase. De manschappen van bondscoach Michael Reiziger boekten een 0-3 overwinning op de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Simpele zege op Moldavië voor Jong Oranje

Jong Oranje verloor afgelopen donderdag nog met 1-2 van Noorwegen (oefenduel). Ten opzichte van die wedstrijden bleven maar drie spelers staan: Kenneth Taylor, Million Manhoef en Ruben van Bommel. Verder bestond het basisteam uit Calvin Raatsie, Bjorn Meijer, Jorrel Hato, Ryan Flamingo, Devyne Rensch, Ian Maatsen, Youri Regeer en Noah Ohio.

Reiziger besloot de aanvoerdersband aan Rensch te schenken. De Ajax-verdediger beschaamde het vertrouwen niet en zorgde al na zeven minuten voor een 0-1 voorsprong door de bal in de verre hoek te schuiven. Nog voor rust verdubbelde Manhoef op spectaculaire wijze de Nederlandse marge.

In de tweede helft wist Jong Oranje maar één treffer toe te voegen. Van Bommel bepaalde de eindstand in Moldavië op 0-3, waardoor men foutloos blijft in Groep C (zeven overwinningen na zeven duels).

Scoreverloop: 0-1 (7′) D. Rensch, 0-2 (45′) M. Manhoef, 0-3 (49′) R. van Bommel