Aston Villa laat AZ juichen

AZ maakt nog altijd kans om te overwinteren in de Conference League. Door de 2-1 overwinning van Aston Villa op Legia Warschau volstaat een zege in Polen om door te stoten in het derde clubtoernooi van Europa.

Winst op Legia volstaat voor Europese overwintering

AZ won eerder op de avond met 1-0 van HSK Zrinjski Mostar. Aston Villa en Legia Warschau troffen elkaar pas na het laatste fluitsignaal in Alkmaar. Voor de eredivisionist volstond maar één type uitslag: een overwinning voor de manschappen uit Birmingham, waar hooligans van de Poolse club eerder op de avond voor grote onrust zorgden.

Aston Villa bezorgde AZ al na vier minuten goed nieuws door de score te openen in de persoon van Moussa Diaby. De Premier League-club kreeg kansen op meer, maar na twintig minuten maakte Legia plots de gelijkmaker. Ernest Muci zette de Polen weer naast de Engelsen.

Na bijna een uur spelen mocht AZ andermaal juichen. Een vrije trap van Douglas Luiz werd door Álex Moreno doeltreffend afgewerkt, waardoor de Alkmaarders nog altijd meedoen om te overwinteren in de Conference League. Dat is alleen mogelijk door te winnen in Warschau.

Scoreverloop: 1-0 (4′) M. Diaby, 1-1 (20′) E. Muci, 2-1 (59′) Á. Moreno