Jong Oranje goed op weg naar monsterzege in Gibraltar

Jong Oranje gaat ook de vierde wedstrijd in de EK-kwalificatiegroep winnen. Dat mag toch wel geconcludeerd worden bij de 0-3 ruststand voor de Nederlandse talenten op bezoek in Gibraltar.

0-3 in de rust voor de ploeg van Reiziger

Weinig verrassend had de koploper van de groep meteen het initiatief tegen de hekkensluiter. Na twaalf minuten brak Kenneth Taylor de ban. Na een goede actie vanaf de rechterkant van Million Manhoef kon Taylor de voorzet binnen knikken: 0-1.

Een minuut later werd de marge alweer verdubbeld. Met een goede bal vanuit achteruit lanceerde Jorrel Hato de snelle Myron van Brederode. De AZ-aanvaller bereikte spits Noah Ohio, die van dichtbij de 0-2 aantekende.

Van Brederode scoort zelf ook

In de 36ste minuut zette Van Brederode zichzelf ook op het scoreformulier. De aanval liep weer vloeiend aan de rechterkant waar Manhoef de mee opgekomen Devyne Rensch bereikte. De voorzet van de aanvoerder werd nog gemist door Ruben van Bommel, maar zijn ploeggenoot uit Alkmaar kon wel inschieten. Zo staat het 0-3 bij rust. De recordzege van Jong Oranje staat op 8-0 (2017 tegen Jong Andorra), om die te evenaren is er nog wat werk aan de winkel.