Driessen laat zich uit over onrust bij PSV en Van Nistelrooij

Foto: Driessen laat zich uit over onrust bij PSV en Van Nistelrooij

Valentijn Driessen heeft voor de camera van Vandaag Inside zijn mening gegeven over de onrust bij PSV, die aan het licht kwam na een stuk van Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns. Het begon bij ruis op de lijn binnen de technische staf en mondde uit in onvrede vanuit de spelersgroep over trainer Ruud van Nistelrooij.

Valentijn Driessen over onrust rond PSV en Ruud van Nistelrooij

Dat terwijl Van Nistelrooij zelf nog claimde dat er niets speelde tussen hem en assistenten André Ooijer en Fred Rutten. Hij repte over ‘gewoon 18 graden’, terwijl De Telegraaf over ‘het vriespunt’ in de relatie repte. “Daar zit nogal een verschil tussen. Dan vraag je je af: wie heeft belang bij wat? Ruud van Nistelrooij heeft natuurlijk belang bij achttien graden, maar Jeroen Kapteijns heeft er geen belang bij om te schrijven dat het rond het vriespunt is. Hij heeft zijn huiswerk gewoon goed gedaan.”

“Kapteijns wist al eerder dat er wat speelde, maar kon het niet hard krijgen. Op een gegeven moment krijg je het wel hard, dan krijg je het van diverse kanten te horen. Dan zet je het in de krant. PSV wordt, onder andere door het Eindhovens Dagblad, door Voetbal International, met fluwelen handschoenen aangepakt. Je hebt af en toe het idee dat zij de spreekbuis zijn van de directie van PSV. Ik hoorde ook een gewaardeerde collega zeggen bij Goedemorgen Eredivisie, dat de sfeer niet zo goed was in de staf, dat was een publiek geheim, dat was van een tijdje geleden.”

Kritiek vanuit spelersgroep

“Ik denk: als dat een publiek geheim is, dan mag ik dat toch wel ergens lezen. Dat heb ik nergens gelezen. Rik (Elfrink, red.) heeft eigenlijk een leuke primeur gemist. Hij had dat op moeten schrijven. Je ziet de dynamiek die dan op gang komt, zo werkt het een beetje in de journalistiek. Dan durven anderen ook wat te zeggen. Toen kwam ook dat verhaal over spelers. Marcel Brands en Earnest Stewart hebben een afvaardiging van spelers gevraagd voor een evaluatie van het huidige seizoen en hoe zij de toekomst zagen. Toen kwam er best wel wat kritiek los op het functioneren van Ruud van Nistelrooij.”

Desondanks denkt Driessen niet dat Van Nistelrooij na dit seizoen weg zal gaan/moeten. “Ik zou het in ieder geval nooit laten afhangen van een aantal spelers. Het is wat Stewart en Brands ermee doen. Die willen wel weten hoe dat functioneert. Normaal gesproken blijft dat binnenskamers, dit gebeurt bij iedere vereniging. Sommigen zijn zo ontevreden dat ze dat naar buiten wilden brengen, of bij Jeroen hebben neergelegd.”

Wint PSV bij AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:53
9+
De opstellingen van AZ en FC Twente: strijd om plek drie
15:40
27+
Bosz emotioneel na PSV-titel: “Ja, dat raakt me”
15:34
8+
De Jong prijst Bosz: “Zo moet voetbal zijn”
15:22
16+
Veerman haalt zijn gram: “Het blijft altijd wat”
15:11
169+
Woede na Ajax-treffer: “Oprotten!”
15:00
99+
‘Xavi Simons zegt ‘ja’ tegen transfer’
14:48
16+
Droom komt uit voor Teze: “Laten zien dat we de beste zijn”
14:27
11+
David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles
14:08
26+
PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen
13:45
10+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Vitesse
13:26
69+
Opstellingen Volendam en Ajax: Amsterdammers zien spelers terugkeren
13:06
647+
Nederland laat niets heel van PSV-publiek bij kampioensduel
12:53
284+
Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Ajax er uit
12:33
42+
Brutaal Sparta laat nerveus PSV bibberen en komt op voorsprong
12:21
20+
Bosz wil ‘enorme baggerwedstrijd’ voorkomen in kampioensduel
12:05
16+
Schaal gearriveerd in Eindhoven, trotse Van Breukelen
11:49
97+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
4+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
17+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd
10:47
60+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie