Bayern München dendert met zesklapper af op nieuwe landstitel

Bayern München heeft vanmiddag eindelijk weer eens écht overtuigend gewonnen. De Rekordmeister pakten drie broodnodige punten in de titelrace met Borussia Dortmund door met maar liefst 6-0 te winnen van het lichtelijk armetierige Schalke 04.

Mazraoui belangrijk in eclatante zege Bayern op Schalke

Na twintig minuten spelen werd de ban al gebroken door Bayern: Thomas Müller opende de score op aangeven van Leroy Sané. En amper tien minuten later verdubbelde Joshua Kimmich vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Cedric Brunner op Jamal Musiala, de marge. Vijf minuten na rust gooide de dominante thuisploeg definitief het slot op de wedstrijd middels de 3-0 van Serge Gnabry.

Later scoorde Gnabry ook nog zijn tweede, jongeling Mathys Tel deed ook nog een duit in het zakje en het slotakkoord kwam in de blessuretijd van basisspeler Noussair Mazraoui: 6-0. Matthijs de Ligt deed 85 minuten mee bij Bayern, Ryan Gravenberch mocht in minuut 64 invallen.

Spannende titelrace

Bayern staat nu vier punten los van Borussia Dortmund, maar de achtervolger heeft nog wel een wedstrijd extra (thuis tegen Borussia Mönchengladbach) tegoed.