Real Madrid en Manchester City houden elkaar na schitterende treffers in evenwicht

Real Madrid en Manchester City kwamen in het eerste duel van de halve finale van de Champions League niet verder dan een gelijkspel. Waar de Spanjaarden in het eerste bedrijf op een voorsprong kwamen, zorgde Kevin de Bruyne voor een 1-1 eindstand.

Geweldig doelpunt Vinícius

Manchester City kwam uitstekend uit de startblokken en zette Real Madrid in de eerste minuten direct met de rug tegen de muur aan. Het kreeg een aantal kansen voor de openingstreffer, waarbij Thibaut Courtois meermaals in actie moest komen. Zo kopte Erling Haaland in het eerste kwartier richting het doel, maar kwam de bal in de handen van de keeper terecht.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Real Madrid steeds beter in de wedstrijd te zitten en moesten de Engelsen tegenhouden. Manchester City had daarbij in het eerste half uur geluk dat Rúben Días goed anticipeerde, omdat Karim Benzema voor het doel klaarstond om te scoren. In minuut 36 zorgde Vinícius Júnior alsnog voor de 1-0 door van afstand in de hoek raak te schieten.

Gelijkmaker van De Bruyne

De ploeg van Pep Guardiola moest na de theepauze komen en stond in de eerste tien minuten een paar keer voor het doel van Courtois. Waar De Bruyne de bal echter hard tegen de hand van de doelman aanschoot, zag Haaland zijn poging na een blok niet richting het vijandelijke doel gaan.

Real Madrid behield daardoor het overweegt en leek het ook in de tweede helft voor elkaar te krijgen om de grip terug te pakken. Niets was echter minder waar, want na ruim een uur spelen schoot De Bruyne Manchester City naast de opponent. In de slotfase werkte Real Madrid nog hard om een zege te pakken, maar was het voor het doel van Ederson Moraes niet gelukkig genoeg.

Scoreverloop: 1-0 (36′) Vinícius Júnior, 1-1 (67′)