Preview: Manchester City grote favoriet tegen Leeds United

Foto: Preview: Manchester City grote favoriet tegen Leeds United

Manchester City is nog steeds in de achtervolging op koploper Arsenal. Afgelopen week werd in de beker gewonnen van Liverpool en dat moet een opmaat zijn naar een goede reeks in de competitie, beginnend op bezoek bij de nummer vijftien. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Leeds United – Manchester City.

Leeds United: teaminfo en vorm

Het WK kwam ruim een week geleden ten einde, maar voor die tijd had Leeds United alle spelers al weer terug. Want Rasmus Kristensen vloog er met Denemarken in de groepsfase uit en de Amerikanen Brenden Aaronson en Tyler Adams hadden de achtste finales als eindstation. Terug bij hun club gaan ze de strijd tegen degradatie in. Leeds staat twee punten ‘boven de streep’ met nog een wedstrijd tegoed.

In de laatste periode voorafgaand aan het WK ging het beter met het team van coach Jesse Marsch. De laatste wedstrijd eindigde weliswaar in een 4-3-nederlaag tegen Tottenham Hotspur, maar in de duels daarvoor werd wel tweemaal op een rij gewonnen: 1-2 bij Liverpool en 4-3 tegen Bournemouth. In de laatste vier Leeds-competitiewedstrijden scoorden beide teams.

De geblesseerden Archie Gray en Stuart Dallas en de geschorste Tyler Adams zijn er sowieso niet bij. Het is nog onduidelijk of Illan Meslier, Liam Cooper, Mateusz Klich, Jack Harrison, Luis Sinisterra, Crysencio Summerville, Rodrigo en Patrick Bamford kunnen spelen, want zij zouden allemaal twijfelgevallen zijn qua fitheid.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Sinds Pep Guardiola in 2016 trainer werd van Manchester City werd hij viermaal kampioen (in 2018, 2019, 2021 en 2022). Zodoende is het logisch dat de verwachting voor dit seizoen niets minder is dan nog een landstitel. Drie keer op rij kampioen worden lukte in Engeland Manchester United voor het laatst, van het seizoen 2006/07 tot en met 2008/09. Ondertussen moet Guardiola ook nog een keer de Champions League zien te winnen met City.

Voor de landstitel is het eerst zaak Arsenal in te halen, want de Londenaren zijn na veertien wedstrijden nog steeds de koplopers met vijf punten voorsprong op City. Mede doordat de regerend kampioen in de laatste vijf duels verloor van Liverpool (1-0) en Brentford (1-2). Gemiddeld scoort City zo’n drie keer per wedstrijd en krijgt het er eentje tegen.

Julián Álvarez is nog de WK-winst met Argentinië aan het vieren, dus de aanvaller zal er niet bij zijn. Datzelfde geldt ook voor Rúben Dias, maar hij heeft een blessure. Kalvin Phillips zou wellicht wel kunnen meespelen maar het lijkt niet voor de hand te liggen dat hij in de basis start. Erling Haaland scoorde al achttien keer in dertien wedstrijden en moet ook nu de aanval leiden.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Leeds United – Manchester City

Een wedstrijd tussen de nummers vijftien en twee is normaliter een uitgemaakte zaak; het is wel duidelijk wie zich dan de favoriet mag noemen. Dat is in dit geval niet anders, mede doordat Leeds wat personele problemen heeft en mogelijk veel moet rouleren. City kan wel eens ruim gaan winnen. Tip: wedden op ‘Manchester City wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.81 bij Unibet.

Manchester City wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie