Groningen en Heerenveen jagen op Noorse sensatie

Soccernews

Het 20-jarige Noorse supertalent Tarik Elyounoussi kan wel eens aan zijn laatste maanden als voetballer bij zijn club Fredrikstad FK bezig zijn. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde [i]Fredriksstad Blad[/i] zouden FC Groningen en SC Heerenveen vorige week al een bod hebben uitgebracht op de jonge rechtervleugel aanvaller.

Elyounoussi is al twee jaar een vaste kracht in het basiselftal van Fredrikstad FK. In 2006 won hij met deze ploeg de Noorse beker, terwijl de ploeg dit seizoen verrassend de tweede plek inneemt achter Stabæk IF. Tarik Elyounoussi maakt tot dusverre zelf ook een goed seizoen door; in zes wedstrijden scoorde hij tot dusverre drie keer en gaf hij twee assists.

Volgens de Noorse voetbalanalist Tor-Kristian Karlsen is Elyounoussi klaar om komende zomer de overstap te maken naar Nederland. Karlsen: ‘De Nederlandse Eredivisie is het ideale tussenstation voor jonge, talentvolle Scandinavische voetballers. De spelers krijgen daar veel individuele aandacht en 75% van de ploegen speelt er het 4-3-3 systeem. Kortom, volop mogelijkheden voor Tarik om zich nog verder te ontwikkelen.’

FC Groningen en SC Heerenveen zijn overigens niet de enige ploegen die achter Elyounoussi aan zouden zitten. Ook het Duitse FC Schalke 04, volgend seizoen getraind door Fred Rutten, zou de ontwikkeling van de Noorse aanvaller met meer dan gemiddelde interesse volgen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie