“Het binden van Ibrahimovic is in tegenspraak met wat de leiding wil”

Foto: “Het binden van Ibrahimovic is in tegenspraak met wat de leiding wil”

Ralf Rangnick vindt dat de contractverlenging van Zlatan Ibrahimovic bij AC Milan niet samengaat met het beleid dat de club wil voeren. Technisch directeur Paolo Maldini en algemeen directeur Ivan Gazidis zouden er verschillende visies op nahouden.

Rangnick was lange tijd topfavoriet om de nieuwe trainer te worden van de Rossoneri, maar de clubleiding besliste om toch Stefano Pioli aan te houden. De ervaren Duitser heeft wel een mening over de gang van zaken bij de Milanezen. “Het is niet dat ik het niet zie zitten in Ibrahimovic”, zegt Rangnick tegen The Financial Times. “Waarom ook niet? Op zijn 38ste is hij nog in topvorm. Hij beslist nog steeds wedstrijden.” 

Elliott Management, het beleggingsfonds dat de eigenaar is van AC Milan, en Gazidis zouden Rangnick hebben laten weten dat ze de komende jaren vooral willen investeren in de jeugd. Een team opbouwen met slimme, relatief goedkope transfers, was hierbij het doel. Maldini kijkt anders tegen de zaak aan en wil juist nog wél gearriveerde vedettes binden. 

De contractverlenging van Zlatan past duidelijk meer in het straat van Maldini. “De vraag is: welke kant wil je opgaan? Het binden van Ibrahimovic is in tegenspraak met wat de leiding wil. De eigenaars zeiden dat ze een bepaalde route wilden inslaan en daar past dit niet bij”, meent Rangnick.

Had Milan niet voor een jonge, talentvolle spits moeten gaan ipv Zlatan?

  • Ja, was beter geweest
  • Nee, Zlatan moet je altijd houden
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie