Telegraaf: ‘Spaanse bond geeft (nog) geen toestemming voor Memphis-transfer’

Foto: Telegraaf: ‘Spaanse bond geeft (nog) geen toestemming voor Memphis-transfer’

De transfer van Memphis Depay van Olympique Lyon naar FC Barcelona is nog niet in kannen en kruiken. De Spaanse voetbalbond geeft vooralsnog geen groen licht voor de overstap.

De Telegraaf schrijft dat Barça niet voldoet aan alle voorwaarden, die de Spaanse overheid stelde bij het toekennen van het financiële noodpakken tijdens de coronacrisis. ‘Alle clubs in de Primera Division zijn afgelopen maanden financieel geholpen door de staat. Daarbij is afgesproken dat FC Barcelona – en alle andere clubs – pas een transfer mogen afronden als daar 100% éxtra inkomsten tegenover staan. Kortom, van transferinkomsten mag de helft weer worden uitgegeven. Dus in geval van Memphis moet Barça op papier aantonen dat het 60 miljoen euro heeft ontvangen, alvorens 30 miljoen euro uit te mogen geven op de transfermarkt’, valt er te lezen in het dagblad.

De transfer, waar een bedrag van 30 miljoen euro mee was gemoeid, leek zo goed als afgerond. De clubs waren akkoord, net als Memphis en de Catalaanse grootmacht. De 26-jarige aanvaller was al rond over een contract tot medio 2024. De keuring en presentatie leken aanstaande, maar moeten voorlopig ieder geval even wachten. Voor Barcelona is het nu zaak om een aantal spelers te verkopen om een positieve transferbalans van 60 miljoen euro te krijgen. Daarna kan het pas Memphis definitief vastleggen. Onder andere Arturo Vidal, Rafina, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite staan op de nominatie om te vertrekken. Luis Suárez is eveneens op weg naar de uitweg.

Een catastrofe voor Memphis?

  • 100%!
  • Komt nog wel goed
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie