Spaanse kranten gaan los: ‘Boosheid Fati is terecht’

Foto: Spaanse kranten gaan los: ‘Boosheid Fati is terecht’

FC Barcelona won gisteren zakelijk van Leganés met 2-0, maar topaankoop Antoine Griezmann speelde weer eens een draak van een wedstrijd. Ansu Fati deed het daarentegen wel heel erg goed: hij maakte het openingsdoelpunt voor de Catalanen.

De Spaanse sportkrant Marca schrijft: “Alle reden voor Fati om boos te zijn. Hij speelt weinig en Barcelona haalt alleen maar aanvallers sinds hij op de deur klopt. Trincao, Martin Braithwaite en wellicht ook nog Lautaro Martínez…Als hij inderdaad boos of niet tevreden is… hij heeft alle reden om dat te zijn. Ansu is zeventien jaar en probeert te bewijzen dat hij, onder gelijke omstandigheden, zonder meer een toegevoegde waarde is. Hij maakte vanavond (dinsdag, red.) zijn vijfde competitiegoal en het zijn altijd treffers die een wedstrijd openbreken. En dat heeft in een team met Lionel Messi en Griezmann een dubbele waarde.”

Het dagblad vervolgt: “Fati krijgt echter niet dezelfde kansen. Natuurlijk heeft Fati niet de status van een Griezmann, maar het was niet eerlijk dat hij voor Luis Suárez moest plaatsmaken. Wat een groot verschil tussen die twee. Hij staat nu op zes doelpunten in iets meer dan duizend minuten. Een ongepolijst juweel, maar wél eentje die speeltijd nodig heeft.”

Sport deelt een zeven uit aan Fati als rapportcijfer: “Hij kwam aanvankelijk veel in het spel voor. Eigenlijk zelfs meer dan Messi en dat is niet gebruikelijk. Leganés dwong Fati om aan de zijkant te spelen en dat kon hij niet helemaal uitbuiten, tot het moment dat hij met een precies schot de score opende.” AS maakt zich vooral zorgen om Griezmann: “Zijn spel is zorgwekkend. Het is heel goed dat Quique Setién hem beschermt, maar de aanvaller loopt er letterlijk verloren bij. Hij biedt geen offensieve oplossingen en hij is zeer traag in zijn handelingen. Als hij geen vorderingen maakt, zal hij vanzelf merken dat hij in de pikorde door Fati of Braithwaite is gepasseerd.”

Verdient Fati inderdaad meer speeltijd?

  • Ja
  • Nee
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie