‘De Ligt ziet concurrent vertrekken naar Premier League’

Foto: ‘De Ligt ziet concurrent vertrekken naar Premier League’

Matthijs de Ligt krijgt bij Juventus mogelijk te maken met een concurrent minder. Daniele Rugani, die maar weinig minuten krijgt in Turijn, zou in de belangstelling staan van twee Premier League-clubs.

Volgens Tuttosport proberen Arsenal en Wolverhampton Wanderers de 25-jarige centrumverdediger in de zomer naar Engeland te halen. Het medium acht de kans op een transfer van Rugani erg groot en schrijft dat hij tijdens de lockdown al bezig is geweest met Engelse lessen. De Italiaan was overigens de eerste speler uit de Serie A die positief werd getest op het coronavirus. Rugani ligt nog tot medio 2024 vast bij de Italiaanse grootmacht. Transfermarkt schat zijn actuele marktwaarde in op twaalf miljoen euro.

De moordende concurrentie bij de Oude Dame zorgde dat Rugani in het huidige seizoen slechts drie Serie A-wedstrijden in actie kwam. Daar komen nog wel twee Champions League- en twee bekerduels bij. Concurrent Giorgio Chiellini viel in het begin van het seizoen uit met een zware knieblessure, maar Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci en Merih Demiral staan hoger in de pikorde dan Rugani. Hij doorliep de jeugdopleiding bij Juventus, werd vervolgens twee seizoenen aan Empoli verhuurd, om weer terug te keren naar Turijn. Hier werd hij echter nooit een vaste basiskracht. Deze zomer lijkt het moment te worden dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken.

Zie je hem goed meekomen in de Premier League?

  • Ja hoor, prima verdediger
  • Hmm, ik twijfel…
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie