TRANSFERUURTJE: Feyenoord-bunder, Ajax-plannen onthuld

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-bunder, Ajax-plannen onthuld

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ondanks de coronacrisis ziet het er ‘gewoon’ naar uit dat André Onana en Nicolás Tagliafico gaan vertrekken bij Ajax, dat onthult clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is op zoek naar vervangers. Als de journalist de vraag krijgt of Overmars op de achtergrond bezig is met de vraag of hij de twee Ajacieden toch nog wat kan bieden, antwoordt hij: “Nee. Ik denk dat er bij Ajax wel van uit wordt gegaan dat Tagliafico en Onana zullen vertrekken…” Verweij gaat verder: “Want als je je oor een beetje te luisteren legt in Amsterdam, dan zijn ze wel op zoek naar een linksback en een keeper.”

Philippe Coutinho lijkt de redder van Feyenoord te kunnen worden. Dat lijkt misschien gek om te zeggen, maar het zit zo: de Braziliaan staat in de belangstelling van Arsenal, dat er óók aan denkt om Orkun Kökcü over te nemen van de Rotterdammers. Het medium Goal schrijft vandaag echter dat Coutinho de eerste keuze is van oefenmeester Mikel Arteta van de Gunners. Maar dan moet de multifunctionele technicus wel tegen financieel gunstige voorwaarden overgenomen kunnen worden van FC Barcelona. Dit seizoen wordt de Braziliaanse international door de Catalanen uitgeleend aan Bayern München, maar dat maakt geen gebruik van de optie tot koop ter waarde van 120 miljoen euro in de huurovereenkomst. Barça betaalde echter 140 miljoen euro aan Liverpool voor Coutinho en wil een aanzienlijk deel van dit aankoopbedrag terugverdienen. Lukt het Arsenal niet om zijn doelwit los te weken, dan zullen de Londenaren zich vermoedelijk met een grote zak geld melden in De Kuip. Feyenoord wil naar verluidt 25 miljoen euro hebben voor de negentienjarige Turk en de Gunners kunnen dit in principe wel betalen, maar wachten dus af wat er gaat gebeuren met Coutinho.Het moet gek lopen wil Leroy Fer binnenkort geen contract ondertekenen bij Besiktas. Feyenoord probeert nog tussenbeide te komen, maar het ziet ernaar uit dat de Rotterdammers zich gewoonweg het kaas van het brood hebben laten eten. De Turkse krant Aksam Spor schrijft vandaag dat de middenvelder wel een aanbieding van technisch directeur Frank Arnesen had liggen, maar klaarblijkelijk kon hij zijn aflopende contract in De Kuip alléén verlengen tegen een lager salaris, wegens de coronacrisis… Fer verdiende in het voorbije seizoen 800.000 euro in Rotterdam-Zuid, maar dat wilde de nummer drie van de Eredivisie niet langer ophoesten. Nu is hij dicht bij een akkoord met Besiktas, dat hem naar verluidt één miljoen euro netto per jaar gaat betalen. Feyenoord heeft spijt en probeert de controleur ertoe te bewegen om toch te verlengen, maar het lijkt er sterk op dat Fer zijn zinnen nu gezet heeft op een transfer naar de Süper Lig.

Buitenland:

Het leek er toch wel een beetje op dat Mario Balotelli zijn wilde haren wel kwijtgeraakt was, een incidentje hier en daar daargelaten. Uit Italië bereikt ons echter het nieuws dat Brescia de Italiaanse spits op staande voet ontslagen heeft… Voetbal International schrijft op de zaterdagochtend: “De 29-jarige Italiaan keerde afgelopen zomer terug bij de club die hem grootbracht. Na vier jaar in Frankrijk bij OGC Nice en Olympique Marseille wilde hij zijn oude liefde Brescia hoogstpersoonlijk in de Serie A houden. Met vijf goals in negentien Serie A-duels was de spits wel van waarde, maar ondertussen kwam hij steeds meer overhoop te liggen met eigenaar Massimo Cellino.” Tijdens de coronabreak escaleerde de situatie helemaal: “Tijdens de coronabreak escaleerde de situatie. Toen Brescia weer begon met trainen was volgens Italiaanse media Balotelli regelmatig afwezig. De Italiaan sloeg verschillende trainingen over, zonder opgave van reden. Cellino is daar woedend over en heeft volgens zowel Corriere dello Sport als Gazzetta dello Sport zaterdagochtend een drie pagina’s lange ontslagbrief gestuurd naar het management van Balotelli.”

Hendrik Van Crombrugge staat op het verlanglijstje van de Eredivisie-topclubs Ajax en PSV, maar heeft het eigenlijk prima naar zijn zin bij zijn huidige werkgever RSC Anderlecht. Wel verwacht hij dat de Brusselaars hem belonen met een verbeterd contract. Het management van de goalie is nu al een tijdje in onderhandeling met de hoge heren van de Belgische ploeg, maar de beide partijen hebben nog geen overeenstemming gevonden. Toch lijkt er wel uitzicht op witte rook te zijn, want de gesprekken zijn nog niet afgebroken, aldus Het Nieuwsblad. Van Crombrugge lijkt dus duidelijk in te zetten op ‘promotie’ bij zijn huidige werkgever, en dat betekent dat Ajax en PSV nog altijd in de wachtkamer zitten. De Amsterdammers bereiden zich voor op het vertrek van André Onana, waar de Eindhovenaren rekening moeten houden met een transfer van Jeroen Zoet naar het buitenland, bijvoorbeeld naar het Turkse Besiktas.

Linksback en keeper genoeg voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:41
7+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
0+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
41+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
291+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
233+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
159+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
451+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
33+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
76+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
55+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
115+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
65+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
291+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
566+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
42+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
94+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
42+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
49+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
813+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
1610+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie