Manchester United heeft CL-ticket weer volledig in het vizier

Manchester United heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen. Mede dankzij Bruno Fernandes, die zijn eerste treffer voor de Engelse topclub produceerde, werd Watford eenvoudig aan de kant geschoven: 3-0.

Het duurde wel ruim veertig minuten voordat United de voorsprong op zak had. Fernandes werd gevloerd in het strafschopgebied van Watford en de Portugees kreeg het vertrouwen van zijn medespelers om de penalty zelf te nemen. De winteraankoop van United faalde niet: 1-0.

Watford dacht nog wel langszij te komen, ware het niet dat Craig Dawson de bal met de hand beroerde alvorens Troy Deeney de bal tegen de touwen werkte. In plaats van 1-1 liep United na rust uit naar een ruime overwinning. Anthony Martial verdubbelde de marge op fraaie wijze alvorens Mason Greenwood ook zijn doelpunt meepikte.

United-manager Ole Gunnar Solskjaer zag nog de mogelijkheid om Tahith Chong te brengen. De Nederlander had zelfs kunnen scoren, ware het niet dat de Nederlander net niet werd bereikt met een leeg doel voor zich.

Manchester United staat voorlopig vijfde met slechts drie punten achterstand op de nummer vier Chelsea. Mocht Manchester City volgend seizoen niet mogen deelnemen aan de Champions League, dan is plek vijf zelfs al voldoende.

Scoreverloop: 1-0 (42′) Bruno Fernandes (strafschop), 2-0 (59′) Anthony Martial, 3-0 (75′) Mason Greenwood