De Telegraaf bevestigt: ‘Koeman wees Barça afgelopen 48 uur af’

Foto: De Telegraaf bevestigt: ‘Koeman wees Barça afgelopen 48 uur af’

In navolging van Spaanse media weet ook De Telegraaf het zeker: Ronald Koeman heeft FC Barcelona afgewezen. De bondscoach van Oranje wil na EURO 2020 graag aan de slag in Camp Nou, maar een tussentijdse overstap is voor hem onbespreekbaar.

De Telegraaf schrijft zondagavond: “Bondscoach Ronald Koeman heeft in de afgelopen 48 uur een verzoek van Barcelona afgewezen om in gesprek te gaan over het hoofdtrainerschap met onmiddellijke ingang bij zijn oude club. (…) Voor Koeman staat het Nederlands elftal met het EK op komst op 1 en hij piekert er niet over om op dit moment Oranje in de steek te laten.”

Koeman staat er intern goed op in Barcelona, maar kiest er dus voor om deze cyclus af te maken. “Financieel heeft Barcelona hem, zonder te hebben onderhandeld, vele malen meer te bieden dan de KNVB. Dat het zijn wens is om ooit nog terug te keren als coach in Nou Camp is een publiek geheim. Koeman heeft die ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken, maar hij doet dat niet ten koste van het Nederlands elftal op dit moment.”

Dat heeft mogelijk grote gevolgen voor Koeman. “De zware knieblessure van Memphis Depay is een klap voor de hele staf van Oranje geweest en verkleint de kansen op succes deze zomer. Toch is ook dat geen reden om nu in te gaan op de avances van Barcelona. Koeman neemt bovendien het risico dat Barcelona bij een andere coach uitkomt, die zich voor langere tijd aan de club bindt. Daardoor zou hij zichzelf ook buitenspel kunnen zetten voor een positie bij zijn oude werkgever ná het EK.”

Zou je begrip hebben gehad als hij ‘ja’ had gezegd?

  • Ja
  • Nee
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie