Sergej Milinkovic-Savic

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Sergej Milinkovic-Savic

Sergej Milinkovic-Savic is een Servische verdedigende middenvelder, die ook de Spaanse nationaliteit bezit. De international van Servië verruilde SS Lazio in de zomer van 2023 voor Al-Hilal.

  • Milinkovic-Savic speelt momenteel voor Al-Hilal
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FK Vojvodina, KRC Genk en SS Lazio
  • In Servië en Italië won hij het bekertoernooi
  • Milinkovic-Savic debuteerde in 2017 voor Servië
  • Met Servië -19 werd hij Europees kampioen

Clubcarrière

Milinkovic-Savic werd op 27 februari 1995 geboren in het Catalaanse plaatsje Lleida. Zijn vader Nikola Milinkovic was op dat moment actief als profvoetballer, waar zijn moeder Milana Savic professioneel basketbal beoefende. Het gezin mag sowieso sportminded worden genoemd. Ook zijn broer Vanja is allebei doorgebroken als voetballer, waar zus Jana in de voetsporen van haar moeder is getreden.

De voetbalcarrière van Milinkovic-Savic werd afgetrapt in het shirt van Sporting Portugal. In 2006 keerde het gezin terug naar Servië, waar de middenvelder zich aansloot bij FK Vojvodina Novi Sad. Hier doorliep hij de rest van de jeugdopleiding.

FK Vojvodina

Milinkovic-Savic tekende eind 2012 zijn eerste profcontract bij FK Vojvodina Novi-Sad. In november 2013 maakte hij tegen Jagodina (3-0 nederlaag) voor het eerst zijn opwachting in de A-selectie van de Servische club. De defensieve middenvelder speelde in het seizoen 2013-2014 zestien officiële wedstrijden, waarin hij vier keer wist te scoren. Hij stond in de basis tijdens de Servische bekerfinale tegen Jagodina (2-0 zege).

KRC Genk

Na zijn debuutseizoen als professional vertrok Milinkovic-Savic naar het Belgische KRC Genk. Op 2 augustus 2014 maakte de Serviër zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge (1-1). In totaal werd hij dat seizoen 24 keer ingezet in alle competities, met vijf doelpunten als resultaat. In Genk speelde hij samen met een aantal voormalig Eredivisie-spelers, waaronder doelman Marco Bizot.

(Pro Shots)

SS Lazio

Net als bij FK Vojvodina speelde Milinkovic-Savic maar één seizoen in de hoofdmacht van KRC Genk. In de zomer van 2015 werd de Servische middenvelder voor zo’n tien miljoen euro weggekocht door het Italiaanse SS Lazio. Hij debuteerde op 18 augustus 2015 in de play-offwedstrijd van de Champions League tegen Bayer Leverkusen (1-0 overwinning) en speelde hier meteen 35 officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen.

Sinds de zomer van 2015 heeft Milinkovic-Savic meer dan driehonderd wedstrijden gespeeld voor SS Lazio. In de tussentijd werd zijn naam meermaals gelinkt aan Europese topclubs, maar tot een vertrek kwam het niet. In 2019 won hij de Coppa Italia ten koste van Atalanta Bergamo (0-2 zege). Milinkovic-Savic viel na 78 minuten in en maakte vier minuten later met een kopbal de openingstreffer. Dat jaar won hij ook voor de tweede keer de Supercoppa.

Al-Hilal

In de zomer van 2023 eindigde het dienstverband van Milinkovic-Savic in Rome. De rechtsbenige middenvelder liet zich verleiden door een lucratief aanbod van Al-Hilal, waar hij debuteerde met een 1-1 gelijkspel tegen Al-Fayha. Zijn eerste doelpunten voor de Saudische club maakte hij op 7 oktober in de uitwedstrijd tegen Al-Okhdood (0-3 zege).


Interlandcarrière

Als jeugdinternational boekte Milinkovic-Savic grote successen. In 2013 kroonde hij zich met Servië onder negentien tot Europees kampioen. Twee jaar later werd de middenvelder tevens wereldkampioen voor spelers onder twintig jaar. Na het laatstgenoemde succes werden de jeugdinternationals door ruim vijftigduizend dolblije Servische voetbalfans als helden ontvangen.

Milinkovic-Savic debuteerde op 10 november 2017 in de nationale ploeg van Servië, dat China met 0-2 wist te verslaan in een oefeninterland. In 2018 en 2022 was hij actief op het WK, maar beide avonturen eindigden al in de groepsfase. Tijdens de eindronde in Qatar wist Milinkovic-Savic nog wel een doelpunt mee te pikken tegen Kameroen (3-3).

Laatste update: 14 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie