Laatste ‘ochtendduel’ WK mondt uit in doelpuntenfestijn

Vandaag hebben we op spectaculaire wijze afscheid genomen van de ’11:00 uur-wedstrijden’ op het WK. De laatste lunchwedstrijd van het toernooi ging tussen Kameroen en Servië en mondde uit in een waar spektakelstuk: 3-3.

Bij Kameroen ontbrak doelman André Onana onder de lat. De oud-Ajacied vertrok deze week uit Qatar wegens een verschil in mening met bondscoach Rigobert Song over zijn keepersstijl; Onana zou geweigerd hebben ‘traditioneler’ te gaan keepen omdat hij zijn meevoetballende kwaliteiten wilde blijven benutten. Bij Servië stond zijn voormalig ploeggenoot Dusan Tadic uiteraard ‘gewoon’ in de basis.

Tadic, captain van Servië, leverde bovendien een puntgave assist op de eerste goal van het Balkanland, van Strahinja Pavlovic. Laatstgenoemde, een fysiek ijzersterke mandekker van RB Salzburg, kopte op machtige wijze een vrije trap van Tadic tegen de touwen. Even daarvoor had Castelletto nog de score geopend namens Kameroen.

Twee minuten na de goal van Pavlovic, in de derde minuut van de blessuretijd in het eerste speelbedrijf, greep Servië ook gelijk de voorsprong. Sterkhouder Sergej Milinkovic-Savic stond aan het kanon. En al heel snel na rust leek Servië het duel te beslissen met een waanzinnige collectieve goal; via onder meer Andrija Zivkovic, die zijn opponent uitkapte en breed legde, werd spits Aleksandar Mitrovic het eindstation.

Comeback Kameroen

Kameroen gaf echter niet op, bondscoach Song bracht Vincent Aboubakar in. Het bleek een gouden zet, want de ervaren aanvalsleider (ex-Porto en Fenerbahçe) scoorde razendsnel de aansluitingstreffer, middels een juweel van een lobje. Terwijl iedereen dacht dat hij buitenspel stond, maar dat bleek niet het geval. En twee minuten later leverde Aboubakar de assist op de gelijkmaker van Bayern München-aanvaller Eric Choupo-Moting: 3-3.

In de slotminuten waren zowel Servië als Kameroen nog gevaarlijk, maar een winnaar kwam er ondanks in totaal zes doelpunten (!) niet. Het is voor beide landen het eerste puntje op dit WK, de andere landen in de poule (Brazilië en Zwitserland) staan beiden op drie en spelen vanavond tegen elkaar.

Hoeveelste gaat Servië worden in deze poule?