Zwalkend Ajax verspeelt opnieuw punten

Ajax heeft op zaterdagavond opnieuw puntenverlies geleden. Na de nederlaag tegen PSV (1-2) en het gelijke spel tegen Vitesse (2-2) bleek ook de horde ‘FC Emmen’ niet te nemen voor de Amsterdammers. Het werd 3-3 op De Oude Meerdijk.

Al heel vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op achterstand in Emmen. Na een minuutje of vijf spelen mocht captain Jeroen Veldmate namelijk aanleggen voor een vrije trap, die hij pardoes in de rechterbovenhoek schoot. Doelverdediger Remko Pasveer, één van de drie Oranje-keepers op het aanstaande wereldkampioenschap, was kansloos.

Het was niet zo dat het daarna echt ging lopen bij de Amsterdammers, maar die kwamen wel helemaal terug in de wedstrijd. En meer eigenlijk. Twee minuten na de openingstreffer maakte Kenneth Taylor gelijk. De middenvelder kreeg de bal van Dusan Tadic en passeerde goalie Mickey van der Hart, die de bal liet glippen. En vervolgens was het ook Taylor die de 1-2 op het scorebord zette, dit keer met een kopbal. Na de 1-3 van Steven Bergwijn twee minuten later (een geweldig schot) leek het duel gespeeld.

Nieuwe energie

Met de nadruk op léék, want Emmen kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer. De thuisploeg kreeg flink wat kansen en na ongeveer een uurtje spelen werd het 2-3: Lucas Bernadou was aangever en Richaïro Zivkovic (met een verleden in Amsterdam) klopte Pasveer.

Daarna raakte invaller Mohammed Kudus de lat en eigenlijk voelde je het al aankomen: zes minuten voor tijd zorgde Mohamed Bouchouari voor de 3-3. Hij gaf een voorzet, maar die werd door alles en iedereen gemist, door de beoogde ontvanger Ahmed El Messaoudi maar óók door de Ajax-goalie. Opnieuw puntenverlies voor de Amsterdammers dus, en misschien is de positie van trainer Alfred Schreuder wel onhoudbaar geworden…

Scoreverloop: 1-0 (6′) J. Veldmate, 1-1 (8′) K. Taylor, 1-2 (22′) K. Taylor, 1-3 (25′) S. Bergwijn, 2-3 (58′) R. Zivkovic, 3-3 (84′) M. Bouchouari

Verliest Ajax van Union Berlin in de Europa League?