Zorgelijke ontwikkeling in de Eredivisie: “Dit is wel héél extreem”

Foto: Zorgelijke ontwikkeling in de Eredivisie: “Dit is wel héél extreem”

Freek Jansen en Kenneth Perez wijzen op een negatieve ontwikkeling in de Eredivisie. De top-4 staat op de ranglijst ver verwijderd van de rest, doordat traditionele subtoppers sportief zijn weggezakt. De competitie zal vermoedelijk beslist worden door de onderlinge duels van de topclubs.

Traditionele subtoppers zijn ver weggezakt

In het verleden vormden clubs als FC Utrecht, Vitesse, sc Heerenveen en FC Groningen de subtop van de Eredivisie. Laatstgenoemde degradeerde afgelopen seizoen verrassend, terwijl deze drie andere clubs ploeteren in het rechterrijtje. “Ik moet eerlijk zeggen: ik weet niet of het slecht of goed is dat de Eredivisie vier teams heeft en de rest allemaal een beetje hetzelfde is, in plaats van een duidelijke top, subtop, middenmoot en onderkant te hebben”, begint Kenneth Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat. Jansen antwoordt: “Ik denk dat dit slechter is voor de competitie. De afgelopen twintig jaar had je een vaste subtop, dat waren voor de topclubs altijd vervelende uitwedstrijden om te spelen.”

Minder interessant voor de subtop

“Dat was redelijk stabiel, die clubs hadden individueel ook best wel aantrekkelijke spelers die daarna de stap konden maken. Tadic, Matavz, noem maar op”, vervolgde de journalist. Momenteel herbergt het linkerrijtje kleinere clubs als Go Ahead Eagles, Excelsior, PEC Zwolle en Almere City. “Je hebt het niveau dat het niveau van de subtop lager ligt dan het jarenlang is geweest. Juist voor de topclubs waren die uitwedstrijden interessant.”

“Heb jij ooit meegemaakt dat je vier teams hebt en daarachter veertien teams waarbij het om het even is?”, vroeg Perez zich openlijk af. Jansen noemt de situatie ‘wel heel extreem’ en denkt dat PSV alleen door de andere clubs in de top-vier van de landstitel kan worden gehouden. “Ze moeten het bijna wel onderling laten liggen; PSV gaat naar Heracles toe en wint met 0-6.”

Zorgelijk?

  • Ja, algehele niveau gaat achteruit
  • Nee hoor
661+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie