Zirkzee houdt opties open: ‘Blijven bij Bayern is een optie’

Foto: Zirkzee houdt opties open: ‘Blijven bij Bayern is een optie’

Anderlecht wil graag langer door met Joshua Zirkzee. De talentvolle aanvaller kende een uitstekend seizoen in België, waardoor de Belgische topclub een poging wil wagen om de aanvaller definitief over te nemen van Bayern München. Nu Anderlecht-trainer Vincent Kompany de club gaat verlaten is het nog maar de vraag of Zirkzee zelf ook wil blijven.

De spits heeft nog een eenjarig contract bij Bayern, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Zirkzee weten binnen enkele weken duidelijkheid te verwachten. “Na deze twee weken bij Jong Oranje en mijn vakantie zal alles wel op zijn plek vallen. Er is nog niet veel contact geweest met Bayern, maar ik weet wat ik wil.”

Zirkzee houdt opties open

De aanvaller scoorde in het afgelopen seizoen vijftien competitiedoelpunten voor Anderlecht, dat bereid zou zijn om een financieel risico te nemen voor Zirkzee. Met in de wetenschap de aanvaller veel geld kan opleveren in de toekomst zou een definitieve transfer een goede investering zijn voor de Belgische topclub. Zirkzee zelf wil nog niet bevestigen of hij volgend seizoen weer in België speelt, maar wil in ieder geval kunnen rekenen op speelminuten. “Die garantie op speeltijd wil ik het liefst wel hebben. Dat kan zeker bij Anderlecht zijn, maar net zo goed bij een andere club.” Ook een langer verblijf bij Bayern is een optie voor de spits. “Zelfs blijven bij Bayern is een optie. Ik wil gewoon vertrouwen krijgen en me thuis voelen bij een club en in een omgeving. Die combinatie zat bij Anderlecht in ieder geval goed.

TIP: Spelen België en Nederland gelijk? Verdrievoudig hier je inzet!

Moet Zirkzee nog een jaar bij Anderlecht blijven?

  • Ja
  • Nee
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie