Zenden genoot van tijd bij PSV: “Denk dat ik wel door wil met het trainerschap”

Foto: Zenden genoot van tijd bij PSV: “Denk dat ik wel door wil met het trainerschap”

Boudewijn Zenden heeft veel geleerd van het kijkje in de keuken bij PSV. Als assistent-trainer en individueel trainer was de voormalig topvoetballer in verschillende rollen betrokken in Eindhoven.

Zenden liep jaren rond op De Herdgang

“Bij Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt heb ik in deze rol geweldig kunnen werken als assistent-trainer, die extra aandacht kon geven aan met name de aanvallers”, zegt Zenden in een interview met De Telegraaf. “Daardoor heb ik intensief samengewerkt met jongens als Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo. Dat vond ik geweldig om te doen. Het trainerschap is iets dat je bij het voetbal houdt en dat is eigenlijk het leukste wat er is, dus ik denk dat ik daar wel in door wil.”

Inmiddels tien jaar ervaring

Zenden denkt eraan om de cursus Coach Betaald Voetbal te gaan volgen. De weg der geleidelijkheid kan daarbij zeker helpen. “Inmiddels heb ik door mijn assistentschappen zo’n tien jaar in de keuken gekeken bij veel verschillende trainers”, klinkt het. “Ik heb alles kunnen zien en observeren.”

Ik ben een jaar assistent geweest van Rafa Benitez bij Chelsea, een jaar assistent van Darije Kalezic bij Jong PSV, ik heb als parttime assistent en individueel trainer bij PSV van dichtbij gezien hoe Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt het aanpakken en als assistent samengewerkt met Ernest Faber toen hij het overname van Van Bommel. Het trainersvak is een ervaringsvak en ik heb al veel ervaringen opgedaan, die ik daarin kan meenemen”, besluit de 47-jarige Limburger.

Goede trainer?

  • Denk het wel
  • Nah…
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie