Xavi: “Slechtste dagen van mijn leven waren absoluut als coach van Barcelona”

Foto: Xavi: “Slechtste dagen van mijn leven waren absoluut als coach van Barcelona”

Xavi vindt het niet eenvoudig om hoofdtrainer van Barcelona te zijn, zo liet hij op een bijeenkomst in zijn geboorteplaats Terrassa weten. De voormalig middenvelder van de Spaanse grootmacht heeft naar eigen zeggen namelijk moeite met de druk die erbij komt kijken.

Nadat Ronald Koeman eind 2021 Barcelona verliet, besloot de club om Xavi aan te stellen. De oefenmeester had al wat ervaring in die rol, maar bij de Spanjaarden kwam hij als trainer in een andere wereld terecht. “Er zijn momenten waarop je denkt dat het niet de moeite waard is om trainer van Barcelona te zijn”, zo begint Xavi.

Inmiddels heeft Xavi het aardig onder controle in Barcelona, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg in de Europa League werd uitgeschakeld door Manchester United. “Je wordt continu bekritiseerd en beoordeeld. En ik hoef het vanuit financieel oogpunt niet te doen. Maar ik houd van deze club. Mijn liefde voor Barcelona is enorm. Ik heb er nog nooit aan gedacht om te stoppen.”

Op de momenten dat Xavi wel goed met de druk kan omgaan, heeft hij volgens hem ook te maken met zijn familie. “Ik heb ook een gezin en kleine kinderen. Zij krijgen dat ook mee. De slechtste dagen van mijn leven waren absoluut als coach van Barcelona.”

Titelstrijd in Spanje

Met nog veertien wedstrijden voor de boeg heeft Barcelona in de Primera División een voorsprong van negen punten op Real Madrid. Over anderhalve week staat een onderlinge ontmoeting tussen beide clubs op het programma, die in Camp Nou zal plaatsvinden.

Verliest Barcelona op bezoek bij Athletic Bilbao?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Xavi de juiste trainer voor Barcelona?

  • Ja, hij past goed bij de club
  • Nee, Barcelona heeft een andere trainer nodig
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie