Xavi Simons verrast met keuze voor favoriete PSG-speler

Foto: Xavi Simons verrast met keuze voor favoriete PSG-speler

Xavi Simons speelt in het hier en nu de pannen van het dak bij PSV, maar hij kreeg zijn voetbalopleiding bij FC Barcelona op La Masia en maakte vervolgens onderdeel uit van het eerste van Paris Saint-Germain. In Parijs speelde hij samen met giganten Neymar, Lionel Messi én Kylian Mbappé.

Xavi Simons wijst naar Marco Verratti

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertelt het ‘supertalent’ over zijn ervaringen in de Franse hoofdstad: “Je leert om altijd meer en beter te willen. Elke dag, want dat zie je om je heen. Of het nou Messi is of Sergio Ramos, die gasten hebben álles gewonnen in hun carrière, ze hebben ook alles in het leven. Tóch krijgen ze van winnen nooit genoeg. In drie jaar bij Paris Saint-Germain heb ik een beetje geproefd van hun mentaliteit en nu wil ik ook elke dag meer en beter.”

Vervolgens komt Xavi verrassend uit de hoek: “Mensen vragen vaak: wie is de beste met wie je hebt gespeeld bij Paris? Dan kan ik wel gaan zeggen ‘Messi’. Of: ‘Mbappé’, maar iedereen weet al wel hoe goed die zijn, van Marco Verratti weten veel mensen dat niet. Verratti is mijn favoriete speler. Hij maakt niet veel goals en geeft niet veel assists, maar hij is zó belangrijk.”

Xavi, Iniesta en Dani Alves

Zijn antwoord komt ook wel ergens vandaan: “Bij Barcelona werd er in de jeugdopleiding al op gewezen dat je niet alleen moest kijken naar wie de goals maakt. Ze zeiden: let juist op Xavi, op Iniesta, op Dani Alves. Wat die allemaal doen voor het team. Zo kijk ik naar voetbal. En zo speel ik zelf.”

Opvallende keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie