Wilfred Genee ‘afgemaakt’ om VI Vandaag-rel

Foto: Wilfred Genee ‘afgemaakt’ om VI Vandaag-rel

Presentator Wilfred Genee is bepaald niet loslippig over de VI Vandaag-rel met Johan Derksen in de hoofdrol. En op vrijdagmiddag werd hij daarom (in zijn eigen BNR Nieuwsradio-programma The Friday Move nota bene) behoorlijk hard aangepakt door cabaretier Martijn Koning.

Over het uitblijven van een reactie op de ‘kaarsrel’ vertelde Genee: “Het heeft op dit moment niet zo veel zin om in emoties te reageren. De emoties lopen op een gegeven moment zo hoog op, dat ik denk dat het verstandiger is om even een pas op de plaats te maken. Als je vanuit emoties allerlei dingen gaat roepen wordt het allemaal veel lastiger.” De presentator stelde geleerd te hebben van de eerdere rel met Akwasi: “Ik denk dat ik in deze situatie wat rustiger en ingetogener ben geweest en niet heb geprobeerd om alles op te lossen.”

Koning nam daar echter geen genoegen mee… “Ik mag jullie graag en kijk altijd, maar ik vind dit moeilijk: het lijkt wel alsof jullie altijd een beetje de verantwoordelijkheid ontlopen van de dingen die jullie zeggen en doen. Jullie gaan dan in dat slachtofferschap zitten. Weet je met wie ik dat vergelijk: Pepe. Dat is zo’n verdediger die keihard uitdeelt en echt snoeihard is, en zodra hij dan zelf een tikje krijgt, dan gaat hij liggen janken. Dat idee krijg ik een beetje bij jullie.”

Genee reageerde: “Natuurlijk ben ik met je eens dat er op een gegeven moment wel een verhaal naar buiten moet komen, maar bij de vorige rel vielen met name Johan en René over elkaar heen om heel veel dingen te vertellen in de media. Daar heb ik van geleerd dat we nu misschien wat ingetogener moeten zijn. Ik ga niks meer zeggen, want ik heb je aangegeven: ik denk dat je nu vanuit rust veel meer kunt bereiken.”

Laf

Koning ging er echter wéér met gestrekt been in: “Jullie hebben een hele grote, sterke achterban, die jullie altijd heel goed weten te mobiliseren. Een deel daarvan is ook wel pittig, maar dan kun je toch niet zoveel olie op het vuur gooien, en zoveel heisa maken in Nederland, en dan zeggen: we willen er niet meer over praten. Dat is uitdelen, en dan zelf wat krijgen en op de grond gaan liggen. Mag ik dan zeggen dat ik het enorm laf vind?”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als PSV alsnog Eredivisie-kampioen wordt!

Laf?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet
1040+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie