Wijnaldum: “Bij Koeman voel ik me vrijer dan bij Van Gaal”

Foto: Wijnaldum: “Bij Koeman voel ik me vrijer dan bij Van Gaal”

Georginio Wijnaldum voelt zich onder Ronald Koeman vrijer in Oranje, dan tijdens het bewind van voorganger Louis van Gaal. De middenvelder van AS Roma benadrukt echter dat de huidige bondscoach wel degelijkheid heel hard kan zijn.

Wijnaldum kijkt terug op roerige interlandweek

Het Nederlands elftal kende geen beste week bij de terugkeer van Koeman. Zo liep het tegen Frankrijk een beschamende 4-0 nederlaag op, terwijl de zege tegen Gibraltar erg klein uitpakte. Wijnaldum ziet echter ook positieve kanten. “Ik voel het als een nieuwe start. Je merkt dat het nog even wennen is voor het team om voor het eerst weer bij elkaar te zijn in een andere setting, met een andere trainer en een ander systeem. Er begint een nieuwe cyclus en als team moeten we ook weer met andere situaties om leren te gaan. Daar hebben we over gesproken met elkaar”, klinkt het in gesprek met De Telegraaf.

“Ik denk dat het ondanks de resultaten een nuttige week is geweest”, vervolgde de 32-jarige Rotterdammer. “Hopelijk gaan we hiervan leren, zodat deze dingen niet meer voorkomen. Het is beter dat het niet gebeurt, maar als het dan toch gebeurt, dan beter aan het begin dan aan het eind. We moeten zorgen dat we er positief mee omgaan. Natuurlijk kun je verliezen van Frankrijk maar de manier waarop was een beetje kinderlijk.”

Terugkeer Koeman

Wijnaldum spreekt van een onze sfeer onder Koeman. Ik vind niet dat Koeman veranderd is. Hij is nog steeds een trainer die veel vrijheid geeft en wat relaxter is, maar ook heel hard kan zijn. Na de wedstrijd tegen Frankrijk was hij hard en ook na het duel met Gibraltar. Van Gaal is heel strikt met de regels, al was hij wel relaxter dan in 2014. Bij Koeman voel je je wel wat vrijer, maar hij laat het wel merken als hij er moet zijn.”

Scoort Wijnaldum zondag bij Roma-Sampdoria

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vind je Koeman een geschiktere bondscoach dan Van Gaal?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, dat niet
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie