‘Wieffer kan nóg beter’

Foto: ‘Wieffer kan nóg beter’

Mats Wieffer is na de winterstop een vast gezicht in de basisopstelling van Arne Slot. De verdedigende middenvelder, die wegens het vertrek van Frederik Aurnses en het uitblijven van een vervanger de kans kreeg op zes, lijkt zelf nog niet helemaal tevreden over zijn ontwikkeling.

De van Excelsior overgekomen Wieffers klopte gedurende de eerste seizoenshelft al een aantal keer op de deur bij Feyenoord. Door blessures kwam het in de eerste maanden niet tot een doorbraak. Tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft – na het WK – greep de 23-jarige verdedigende middenvelder zijn kans.

Wieffer blijft in gesprek met Hand in Hand Magazine wel met twee voeten op de grond staan. “Of de trainer nu niet meer om mij heen kan? Dat durf ik niet zo te stellen. Het gaat nu lekker, maar één slechte wedstrijd en je kan er weer naast staan. Zo gaat dat in de voetballerij, helemaal bij een topclub als Feyenoord met zoveel goede spelers.”

Wieffer en de Feyenoord-ambities

Dat de rest van het team ook lekker draait, werkt natuurlijk mee voor Wieffer. De verdedigende middenvelder rekent zich niet rijk met zijn basisplaats, maar ook niet met de koppositie van Feyenoord van dit moment. “Het gaat nu goed, maar we hebben nog niets; dat realiseren we ons als spelersgroep.”

Wieffer is inmiddels ook gewend aan zijn nieuwe omgeving. De Rotterdamse mentaliteit van ‘geen woorden, maar daden’ past wel bij mij, ook al zijn we in Twente niet zo direct als hier.

Daar komt bij dat zijn speelstijl en ambities aansluiten bij hetgeen wat Arne Slot nodig heeft voor zijn Feyenoord. “Ik ben een speler die hard werkt voor het team, altijd de volle 100% geeft en fel is in de duels. Ik ben rustig aan de bal, zoek naar oplossingen vooruit en probeer het spel te versnellen. En ik heb veel loopvermogen. Ook al is er nog ruimte voor verbetering. Zoals in de kleine ruimte sneller handelen.”

Feyenoord
Excelsior
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 mei 2024 16:28.

Wieffer houdt basisplek dit seizoen

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie