Weghorst nog niet klaar bij Manchester United

Foto: Weghorst nog niet klaar bij Manchester United

Manchester United maakte afgelopen winter de grote droom van Wout Weghorst waar. De spits verbrak zijn tijdelijke verblijf bij Besiktas om zich te laten verhuren aan de club van Erik ten Hag.

Erik ten Hag maakt Weghorst basisspeler

Weghorst heeft zich in korte tijd tot basisspeler gewerkt. De spits kon met de League Cup ook zijn eerste prijs boven zijn hoofd houden. Dat waren goede weken, erkende de aanvaller op de clubwedstrijd van Manchester United. Zijn honger is echter nog niet gestild.

Weghorst: “De wedstrijd tegen Newcastle op Wembley was een geweldige ervaring. De sfeer in het stadion was fantastisch, het had echt iets speciaals. Zoals ik al zei, dat is wat we willen. We willen prijzen winnen. Dat we er een hebben gewonnen, geeft ons het vertrouwen dat we het nog een keer kunnen. We hebben allemaal honger naar meer.”

Manchester United heeft nog genoeg te winnen dit seizoen. De club staat stevig in de top vier van de Premier League en ligt dus op koers voor Champions League-voetbal volgend seizoen. Een andere route naar het miljardenbal is het Europa League-toernooi, waar United tegen Sevilla staat in de kwartfinale.

FA Cup-kwartfinale tegen Fulham

Ook in de FA Cup doet Machester United nog mee om de eindzege. Daar staat de club tegenover Fulham, de tegenstander van aanstaande zondag (aftrap: 17:30 uur). “We willen weer naar Wembley en de finale winnen”, zei Weghorst over dat toernooi.

Al is het maar om dat moment na de League Cup-overwinning te vieren. “Toen we de prijs hadden gewonnen, pakte ik mijn moment om daar van te genieten en keek ik naar het publiek. Dat zijn de momenten die je je zal blijven herinneren.”

De spits is blij dat hij een onderdeel kan uitmaken van het team van Ten Hag. “Ik heb er mijn hele loopbaan voor gewerkt om de mondiale top te bereiken. Op dit moment is onze club Manchester United zeker een van de grootste clubs ter wereld. Ik dan ook ben heel trots en blij om hier te zijn.”

Manchester United
Fulham
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 17:25.

Maakt Weghorst kans op langer verblijf?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie