Weghorst legt zijn opmerkelijke rugnummer bij United uit

Foto: Weghorst legt zijn opmerkelijke rugnummer bij United uit

Wout Weghorst werd deze week definitief gepresenteerd bij Manchester United. De spits werd overgenomen van Burnley, nadat het huurcontract met Besiktas werd afgekocht.

Weghorst koos voor rugnummer 27. Maar waarom eigenlijk? “Twee en zeven maken samen negen en dat is natuurlijk een spitsennummer. Ik had er een goed gevoel bij. Ik hoorde wel dat het eigenlijk Alex Telles’ nummer is. Hij is nu verhuurd (aan Sevilla, red.), dus ik vond het wel belangrijk om hem te vragen of het oké was. Het bleek geen probleem te zijn, dus ik wil hem ook bedanken”, vertelt de aanvaller uit Borne op de clubwebsite.

Van Van Gaal naar Ten Hag

Weghorst kijkt enorm uit naar het spelen onder trainer Erik ten Hag. “De spelers bij de nationale ploeg hebben altijd veel over hem gesproken. De manier waarop hij traint, hoe hij leeft voor het voetbal en voor het winnen van wedstrijden. Natuurlijk ken ik hem al langer, maar ik heb nog nooit op een serieuze basis met hem gewerkt zoals nu. Voor mij is het dus nieuw, maar ik kan al voelen wat de jongens hebben verteld. Ik kijk ernaar om samen te werken.”

Uit de selectie kende Weghorst landgenoten Tyrell Malacia en Donny van de Beek al. Bij Oranje speelde hij onder voormalig United-coach Louis van Gaal. “Hij is een van de beste trainers die ik heb gehad. Hij is heel eerlijk en puur. What you see is what you get. We hadden een geweldige relatie. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en ik vind hem een geweldige trainer.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 januari 2023 20:59.

Weghorst gaat slagen bij United

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
241+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie