VS kan Wiegman uit het hoofd zetten als nieuwe bondscoach

Foto: VS kan Wiegman uit het hoofd zetten als nieuwe bondscoach

Vlatko Andonovski neemt afscheid als bondscoach van de Verenigde Staten na het teleurstellende WK. Sarina Wiegman werd al snel genoemd als eventuele opvolger, maar dat ziet de Engelse bond absoluut niet zitten.

Amerikaanse bond ziet bondscoach vertrekken

De VS werd in Oceanië al tijdens de kwartfinale tegen Zweden uitgeschakeld, de slechtste prestatie tot dusver op een wereldkampioenschap voor de grootmacht. Andonovski trok zijn conclusie en stapte op na vier jaar trouwe dienst. “Het was de eer van mijn leven om de talenten en hardwerkende speelsters te coachen”, klonk het. “Ik ben optimistisch gestemd over de toekomst.”

Wiegman niet naar VS

In het geruchtencircuit werd Wiegman al snel naar voren geschoven als mogelijke opvolger. De FA wenst daar echter niet aan mee te werken. “Het gaat niet om geld, we zijn blij met haar en Sarina is gelukkig”, reageerde directeur Mark Bullinghamde bij de BBC. “We zien veel geruchten, maar ze heeft nog een contract tot 2025. Ze doet het erg goed.”

Wellicht verlengt Wiegman haar contract in Engeland. “We hebben altijd gezegd dat we daar na het toernooi over zouden praten. Er is nog genoeg tijd. Ze zal zelf op een fatsoenlijke vakantie willen gaan na het toernooi.” ESPN meldt dat Wiegman ook in beeld is bij de Engelse mannenploeg als opvolger van bondscoach Gareth Southgate. 

The Lionesses spelen zondag de WK-finale tegen Spanje, dat Nederland uitschakelde in de kwartfinale.

Is de VS het ultieme land voor Wiegman?

  • Lijkt me wel
  • Nee hoor
261+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie