Voorspelling: wie worden de finalisten van de Champions League?

Foto: Voorspelling: wie worden de finalisten van de Champions League?

Er zijn nog maar vier ploegen over in de laatste fase van de Champions League. Afgelopen week werd de eerste ontmoeting in de halve finale van het Miljardenbal afgewerkt. Internazionale won gemakkelijk van AC Milan en ondertussen wisten Manchester City en Real Madrid elkaar in evenwicht te houden in een mooie wedstrijd. De aankomende dagen wordt bekend wie de finalisten voor de Champions League zijn. Weet AC Milan nog te verrassen of gaat Inter gemakkelijk door, en wat gebeurd er tussen City en Real? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Internazionale – AC Milan en Manchester City – Real Madrid.

Internazionale – AC Milan

Internazionale is bezig aan een ijzersterk einde van het seizoen. De ploeg van Simone Inzaghi begon matig aan de competitie, waardoor de titel snel uit het hoofd kon worden gezet. In de laatste maanden gaat het juist beter met de Nerazzurri. Zo werd in januari de Supercopa gewonnen door stadsgenoot en rivaal AC Milan met 0-3 te verslaan. Daarna wist Inter in de afgelopen maanden zich ook te plaatsen voor de finale van de Coppa Italia door Juventus in de halve finale over twee wedstrijden met 2-1 te verslaan. Ondertussen heeft de club uit Milaan de laatste vijf competitiewedstrijden gewonnen. Door deze uitstekende reeks is Inter ondertussen van de zesde naar de derde plaats in de Serie A geklommen. Hierdoor lijkt de ploeg volgend jaar weer in de Champions League uit te mogen komen.

Naast de successen in de genoemde competities gaat het ook geweldig in de Champions League. Voor de winterstop was het al een positieve verrassing dat de ploeg zich wist te plaatsen voor de achtste finales door in een groep met Bayern München en Barcelona tweede te worden. Daarna won Internazionale van FC Porto en Benfica. Vooral tegen Benfica liet Inter zien waartoe ze in staat zijn. Deze vorm werd meegenomen naar de eerste halve finale tegen AC Milan. Na elf minuten stond Internazionale al met 0-2 voor en uiteindelijk hadden de spelers van Inzaghi nog veel vaker mogen scoren.

AC Milan mag dan wel in de halve finale van de Champions League staan, maar er kan niet worden gezegd dat de ploeg een geweldig seizoen doormaakt. De club verloor de Supercopa van Inter en lag al snel uit de Italiaanse beker. Daarnaast is Milan in de laatste weken afgezakt naar de vijfde plaats in de competitie. Afgelopen speelronde werd er met 2-0 verloren van degradatiekandidaat Spezia Calcio. Na de wedstrijden ging de gehele selectie van Milan praten met de ontevreden fans. De club leeft dus niet met veel vertrouwen toe naar de belangrijkste wedstrijd van het huidige seizoen.

Het grootste probleem voor AC Milan was vorige week dat Rafael Leão niet mee kon doen tegen Inter. De Portugese buitenspeler is zo gevaarlijk als hij in de diepte kan worden gestuurd dat ploegen het niet aandurven om met een hoge laatste linie te spelen. Inter hoefde zich vorige week geen zorgen te maken om Leão, waardoor de ploeg volop druk kon zetten. Trainer Stefano Pioli heeft gemeld dat hij in de tweede ontmoeting waarschijnlijk wel minuten kan gaan maken, wat een enorme meevaller is voor Milan. Daarentegen moet Pioli het dan wel zonder sterkhouder Ismaël Bennacer doen op het middenveld, hij viel tegen Inter geblesseerd uit en gaat dit seizoen geen minuten meer maken voor AC Milan.

Wedtip Internazionale – AC Milan

Milan heeft geluk dat ze met Leão weer een wapen in de ploeg hebben, maar een 2-0 achterstand draai je niet zomaar om. Ondanks dat de ploeg door de rentree van de Portugees wel kans maakt op een overwinning lijkt een finaleplaats er met de huidige situatie niet in te zitten. Inter zal met man en macht de voorsprong verdedigen, waardoor het hoogstwaarschijnlijk geen doelpuntrijke wedstrijd wordt. Tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.74 bij Circus.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City – Real Madrid

Manchester City is bezig aan een geweldig tweede deel van het seizoen. Sinds de winterstop heeft de ploeg slechts twee keer gelijkgespeeld en verloren in de Premier League. Er werd in die competitie voor het laatst verloren op 5 februari en voor het laatst niet gewonnen op 18 februari. Sindsdien heeft de selectie van Pep Guardiola alleen nog maar gewonnen in de Engelse voetbalcompetitie. Door deze imposante reeks heeft de club de eerste plaats van Arsenal overgenomen. Hierdoor heeft de ploeg nog maar één overwinning nodig om opnieuw kampioen van Engeland te worden.

De Premier League is natuurlijk een doel van Manchester City, maar Guardiola en de club willen niets liever dan eindelijk eens de Champions League winnen. City is vaak dichtbij geweest en ook dit jaar maakt de ploeg weer volop kans. In de eerste ontmoeting tegen Real Madrid was City in de eerste helft heer en meester. Toch ging Real met een 0-1 voorsprong de rust in. Uiteindelijk wist Kevin De Bruyne nog een gelijkmaker te scoren, waardoor alles nog mogelijk is voor beide teams in Manchester.

Bij Real Madrid is alles momenteel gericht op de Champions League. Barcelona is ondertussen officieel de kampioen van Spanje en de club heeft twee weken geleden al de Spaanse beker gewonnen. De Koninklijke is al zeker van Champions League voetbal voor volgend seizoen en of de club nu tweede of derde wordt, maakt niet heel veel uit. Het Miljardenbal is nu het allerbelangrijkste voor de Madrilenen. Real is natuurlijk de recordwinnaar van het Europese toernooi en dat stralen ze ook in alles uit. In de Champions League zakt de ploeg nooit door de ondergrens en weet de club het eigenlijk altijd ver te schoppen.

Ook dit seizoen is dat weer het geval. Vorige week wist Real op voorsprong te komen, terwijl de ploeg eigenlijk continu onder druk stond. De club uit Madrid wist Erling Haaland uit te schakelen en wist het verder dicht te bouwen in de achterhoede. Met de snelheid van Vinícius Júnior en Rodrygo was de ploeg enorm gevaarlijk in de counter. Daarnaast zijn spelers als Luka Modrić, Toni Kroos en Karim Benzema enorm balvast, waardoor ze meerdere keren onder de druk van City uit konden voetballen. De beste speler van het veld was vorige week echter Eduardo Camavinga. De Franse middenvelder speelde als linksachter en was erg belangrijk met zijn rushes naar voren.

Onze voorspelling

Manchester City verloor nog niet in een thuiswedstrijd dit jaar. Een halve finale tegen Real Madrid is echter toch wat anders dan alle andere thuiswedstrijden. De Koninklijke weten altijd boven zichzelf uit te stijgen in de Champions League. In de thuiswedstrijd stond het vizier van Real niet op scherp, waardoor het uiteindelijk 1-1 werd, maar de club had veel kansen om een tweede treffer te maken. Deze kansen zullen ook ontstaan in Manchester. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.30 bij Unibet.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
33+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
14+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
45+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
558+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
297+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
343+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
326+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
35+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
118+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
30+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
420+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
107+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
644+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
253+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
633+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
398+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1484+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie