Meestervoorspeller over PSV-Ajax: ‘Allebei waardeloze verdediging’

Foto: Meestervoorspeller over PSV-Ajax: ‘Allebei waardeloze verdediging’

PSV tegen Ajax zou weleens 5-4 kunnen worden. Dat denkt oud-trainer van beide clubs en ‘meestervoorspeller’ Aad de Mos. De ploegen zijn op dit moment erg aan elkaar gewaagd, maar onze huisanalist ziet PSV toch als licht favoriet. “Zij hebben het thuisvoordeel en kunnen iets meer. Allebei de verdedigingen zijn waardeloos, dus het zou weleens een spectaculaire wedstrijd met veel goals kunnen worden”, aldus De Mos in de SoccerNews.nl-podcast Twee Viertje met Aad.

Kijk hierboven het fragment uit de SN-podcast.

Aad de Mos voorspelt PSV-Ajax

PSV moet gas gaan geven in het eigen Philips Stadion, vindt De Mos. “Ajax is namelijk het meest gediend met een gelijkspel, want zij hebben natuurlijk een voorsprong met doelsaldo. Ik denk ook dat PSV thuis wat meer kan. Zij hebben het voordeel. Bovendien hebben ze wat meer lengte. Met Guus Til en Luuk de Jong heeft PSV goede koppers. Dat kan het verschil maken. Ajax is met hoekschoppen, vrije trappen en lange inworpen erg kwetsbaar.”

Voor de rest ontlopen PSV en Ajax elkaar niet zoveel. De nummers drie en twee van de Eredivisie hebben volgens De Mos dezelfde problemen. “Er zit geen structuur in het elftal. Ze wisselen ook dezelfde spelers die niet in vorm zijn. Ze hebben allebei matige verdedigers en slechte opbouwers. Als ze onder druk worden gezet zijn ze alle vier kwetsbaar.”

‘Álvarez is geen groot gemis’

Bij de Ajax-koppers zal je zondagmiddag Edson Álvarez niet gaan zien. De Mexicaan is misschien wel de beste kopper van Ajax, maar is geschorst. “Dat zou met een voetballende oplossing weleens positief kunnen uitpakken voor Ajax”, denkt De Mos. “Ze gaan dan nog meer naar voren spelen dan ze ooit gedaan hebben. Ik vind dat niet echt een groot gemis.”

PSV en Ajax komen volgens de voetbalanalist de laatste weken met billenknijpen goed weg. Scorend moeten ze allebei het verschil maken. Daarom gaat De Mos ook voor een spectaculaire uitslag. 5-4 zou helemaal niet zo raar zijn volgens de man die houdt van voorspellen. “Ze gaan allebei proberen hun sterke gedeelte uit te spelen. Dat is het middenveld richting de aanvallers. Allebei weten ze dat ze een slechte verdediging hebben en dus denk ik ook dat we een spectaculaire wedstrijd gaan zien met veel goals. Een wedstrijd zoals Jong Ajax tegen Jong PSV (5-4) zou heel goed kunnen.”

Voor De Mos is het een doorn in zijn oog dat bij de clubs in de top vier van Nederland alleen maar buitenlandse centrale verdedigers spelen. “Dat is zeker de zwakte bij PSV en Ajax. In Nederland moeten ze eerst goed kunnen voetballen. We leiden geen goede Nederlandse verdedigers meer op. Dat is een groot manco in de opleiding van Nederland.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Over 3,5 goals bij PSV-Ajax:

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaan er meer dan 3 doelpunten gemaakt worden bij PSV-Ajax?

  • Ja
  • Nee
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:11
47+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
17:00
24+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
16:48
42+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
23+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
51+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
401+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
25+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
359+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
108+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
275+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
114+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
224+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
135+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2465+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
129+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
469+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
135+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
265+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
815+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
3786+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie