Voorspelling: Real Madrid en Manchester City zorgen voor absolute Champions League-kraker

Foto: Voorspelling: Real Madrid en Manchester City zorgen voor absolute Champions League-kraker

De Champions League gaat weer hervat worden. En hoe! De loting zorgde ervoor dat twee van de grootste favorieten voor de eindwinst tegenover elkaar staan. Recordwinnaar Real Madrid mag het namelijk gaan opnemen tegen de winnaar van vorig jaar, Manchester City. Met deze twee ploegen tegenover elkaar mag je sowieso een topwedstrijd verwachten. Maar waarop kun je wedden? Lees hier onze tips.

Estadio Santiago Bernabeu

Champions League Final Stage

9 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 april 2024 20:59.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Historisch gezien is het volkomen logisch om voor de eindwinst als eerste naar Real Madrid te kijken. De Spaanse club was veertien keer eindwinnaar in de Champions League of diens voorganger, de Europacup I. Nummer twee op die lijst is AC Milan met liefst zeven trofeeën minder. Na een jaartje zonder gewonnen Champions League is het voor Carlo Ancelotti en zijn mannen wel weer tijd voor een eindwinst.

Dit seizoen moest Ancelotti tweemaal een nederlaag slikken, beide keren tegen stadsgenoot Atlético. In september gebeurde dit in de competitie en in januari in de beker. Sinds die laatste verliespartij is er een reeks neergezet van dertien wedstrijden op een rij zonder nederlaag; dit leverde negen zeges op en vier gelijke spelen. Onderdeel van deze reeks was een weinig overtuigende uitschakeling van RB Leipzig; na een 0-1-uitzege volgde een 1-1-gelijkspel in eigen huis.

Real Madrid gaat comfortabel aan de leiding van de Primera División, met een voorsprong van acht punten op naaste achtervolger FC Barcelona. Tijdens de laatste drie wedstrijden heeft Real geen fouten gemaakt. Celta de Vigo (4-0), Osasuna (2-4) en Athletic Bilbao (2-0) werden achtereenvolgens verslagen. Er is inmiddels een fraaie reeks neergezet van thuisduels zonder nederlaag; na de laatste zege staat deze nu op 26 wedstrijden sinds april 2023.

Het is voor Ancelotti goed nieuws dat Éder Militão weer teruggekeerd is na zijn kruisbandblessure, waardoor Thibaut Courtois en David Alaba met allebei een knieblessure nu nog de grote afwezigen zijn. Militão maakte als invaller zijn rentree tegen Bilbao, maar het zal nu nog te vroeg zijn voor een plekje in de basisopstelling. Vinícius Júnior zat een schorsing uit in de laatste wedstrijd, maar nu hij terug is zal hij de plek van Brahim Díaz naar verluidt weer overnemen.

Real Madrid houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Het doelpunt van Rodri tegen Internazionale leverde vorig seizoen eindelijk die felbegeerde Champions League op voor Manchester City. Dit was vanaf de aanstelling van Josep Guardiola al het doel geweest en er zijn ook honderden miljoenen uitgegeven om dat werkelijkheid te maken. Het zou de ultieme beloning zijn voor die investeringen wanneer het Manchester City gaat lukken de Champions League twee seizoenen op rij binnen te slepen.

Voorlopig is de regerend kampioen bezig aan een unieke editie van de Champions League. Na in de groepsfase van RB Leipzig, Young Boys Bern en Rode Ster Belgrado alle wedstrijden te winnen, lukte het ook om FC Kopenhagen tweemaal te verslaan. In alle acht Europese wedstrijden wist City exact drie doelpunten te maken, al is het opvallend dat het pas eenmaal lukte om de nul te houden, alleen thuis tegen Young Boys.

De ongeslagen reeks van Manchester City is nog beter dan die van Real Madrid, aangezien we voor de laatste nederlaag van The Citizens terug moeten naar 6 december van vorig jaar. Ruim een week geleden werd de belangrijke topwedstrijd tegen Arsenal met 0-0 gelijkgespeeld. Daarna werden twee competitiewedstrijden op een rij gewonnen: Aston Villa (4-1) en Crystal Palace (2-4) werden aan de kant gezet. Kevin De Bruyne was met twee goals en een assist de grote man in dat laatste duel.

Er zijn een paar personele problemen, voornamelijk in de defensie van Manchester City. Joško Gvardiol viel tegen Crystal Palace uit met een blessure en is na Kyle Walker en Nathan Aké de volgende verdediger die moet toekijken tijdens dit duel. De laatste tijd heeft Manuel Akanji een belangrijke plek in de basis. Hij zal naar links schuiven, waardoor er een plekje is voor Rico Lewis in de basis. Ederson, Bernardo Silva en Phil Foden keren waarschijnlijk terug in de basisopstelling.

Kevin De Bruyne scoort

Vorige ontmoetingen

Dit is het tweede seizoen op rij dat deze twee clubs elkaar tegenkomen in de Champions League. Vorig seizoen waren het de Engelsen die wisten door te bekeren. Eerst werd er in Madrid nog met 1-1 gelijkgespeeld, maar City maakte het overtuigend af in eigen huis: 4-0. Het seizoen ervoor was het juist de Spaanse club die succesvol was over twee duels; in Manchester werd met 4-3 verloren, waarna Real in de verlenging met 3-1 won.

Wedtip Real Madrid Manchester City

Dit belooft een absolute topwedstrijd te worden. Zowel Real Madrid als Manchester City is bezig aan een enorm goed seizoen en hoopt die vorm ook in dit tweeluik te kunnen doortrekken. Met een enorm surplus aan kwaliteiten is de kans op doelpunten groot. In vijf van de laatst zes onderlinge duels scoorden beide teams. Je kunt er bij Unibet op inzetten dat dit ook nu gebeurt, tegen een odd van 1.61.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:03
20+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
100+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
47+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
44+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
21+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
83+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
140+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
53+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
107+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
114+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
373+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
98+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
217+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
169+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
490+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
98+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
107+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
13:42
4471+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:28
106+
Frenkie de Jong-wens voor Ten Hag: “Nodig voor Ajax-stijl”
13:13
36+
Dit is de beste speler in de Premier League
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie