Voorspelling: kan Liverpool ook winnen van Newcastle?

Foto: Voorspelling: kan Liverpool ook winnen van Newcastle?

Newcastle United is een van de verrassingen van de Premier League in dit seizoen. De ploeg heeft zich naar een vierde plaats geknokt terwijl tegenstander Liverpool ondertussen is afgezakt naar de negende plek. Wie weet deze topper te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Newcastle United – Liverpool.

Newcastle United: teaminfo en vorm

Er is geen ploeg in de Premier League die minder vaak heeft verloren dan Newcastle. De club verloor slechts één wedstrijd in de competitie en alleen koploper Arsenal blijft met twee nederlagen in de buurt. Het geheim achter het succes van Newcastle ligt dan ook in de achterhoede van de ploeg. In de laatste dertien competitieduels kregen de Magpies slechts vier doelpunten tegen en in het hele seizoen staat de teller pas op dertien.

Door de geweldige defensieve tactieken en het uitstekende spel krijgt Sven Botman veel lof van de fans in Engeland. Botman speelt alsof hij al jaren in de Premier League rondloopt, maar dit is toch pas zijn eerste seizoen. Hij lijkt hard op weg naar het Nederlands elftal als hij zijn vorm door kan trekken.

In de laatste zes wedstrijden speelde Newcastle echter vier keer gelijk. De verdediging is top bij de Magpies, maar de aanval laat nog te wensen over. Er wordt simpelweg te weinig gescoord door de ploeg. Miguel Almirón (10) en Callum Wilson (7) zijn de twee topscorers van Newcastle. Van de top zes maakt de ploeg dan ook de minste competitiedoelpunten. Concurrent Manchester City heeft bijvoorbeeld al twintig keer vaker gescoord dit seizoen.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

De ploeg onder leiding van Jürgen Klopp wist afgelopen week voor het eerst sinds december weer te winnen in de Premier League. In de Merseyside-derby werd Everton met 2-0 verslagen. Cody Gakpo wist zijn eerste doelpunt voor Liverpool te maken in deze wedstrijd. Toch valt er niet te verwachten dat deze overwinning de ommekeer van de ploeg is. Er lijkt iets structureel fout te gaan bij de Liverpool en Klopp heeft dit nog niet op kunnen lossen.

De statistieken tussen Mohamed Salah en Gabriel Núñez zijn uitstekend dit seizoen. Elke 52 minuten creëren de spelers voor elkaar een kans. Des te opvallender is dat Salah pas acht keer heeft gescoord en Núñez pas vijf keer. Liverpool weet dus wel kansen te creëren, maar er wordt dit seizoen heel matig afgerond door de spelers.

Momenteel staat Liverpool dus negende. De Reds horen een stuk hoger te staan in de competitie en dit laat dan ook zien dat de ploeg er echt niet goed voor staat. Liverpool moet er namelijk nog alles aan doen om de Champions League te halen volgend seizoen. De achterstand op de vierde plaats is momenteel negen punten. Doordat er nog veel wedstrijden op het programma staan is alles nog mogelijk.

Mohamed Salah scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Newcastle verloor dit seizoen maar één keer in de competitie. Dat was toevallig wel tegen Liverpool. Toen wisten de Reds met 2-1 te winnen door treffers van Roberto Firmino en Fábio Carvalho. De jaren hiervoor was Liverpool ook telkens beter in de onderlinge wedstrijden. Newcastle won in de Premier League voor het laatst in 2015 van Liverpool.

Wedtip Newcastle United – Liverpool

De twee ploegen zijn volgens de bookmakers erg aan elkaar gewaagd. Newcastle heeft de beste defensie van Engeland, maar de aanval is nog niet zo dodelijk. Liverpool is dit seizoen daarentegen heel wisselvallig. Goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte uitslagen. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.55 van Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:23
2+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
276+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
6+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
86+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
110+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
64+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
74+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
11+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
138+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
349+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
168+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
168+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
56+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8156+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
933+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
94+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
166+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
149+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
192+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
110+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie