Voorspelling: kan Ajax na het ontslag van Schreuder winnen van Excelsior?

Foto: Voorspelling: kan Ajax na het ontslag van Schreuder winnen van Excelsior?

Alfred Schreuder is ontslagen bij Ajax, maar de Eredivisie wacht op niemand. Excelsior is namelijk de volgende tegenstander van de Amsterdammers. Kan de Rotterdamse ploeg verrassen tegen een gehavend Ajax of weten de Ajacieden eindelijk weer eens te winnen in de Eredivisie? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Excelsior – Ajax.

Excelsior: teaminfo en vorm

Vorig seizoen wist Excelsior te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie. Voorafgaand aan het seizoen werd er niet veel verwacht van de promovendus. Toch staat Excelsior vrij stabiel op de dertiende plaats. De club is nog lang niet veilig aangezien de verschillen klein zijn in de onderste regionen van de Eredivisie, maar het ziet er goed uit. In de midweekse wedstrijd verloor Excelsior met 1-0 van FC Utrecht. Daarvoor werd er echter met 2-0 van Volendam gewonnen.

Opvallend genoeg speelt Excelsior dit seizoen zelden gelijk. In de achttien wedstrijden is dit slechts één keer voorgekomen. Er is geen andere club in de Eredivisie die minder vaak gelijk heeft gespeeld. Bij Excelsior is het tot op het heden alles of niets. Er wordt gewonnen of verloren. Het is vaker verliezen: elf keer, tegenover zes zeges. Marouan Azarkan en Julian Baas zijn de twee belangrijkste spelers voor de aanvallende impulsen van Excelsior. Beide spelers zijn met goals en assists opgeteld direct betrokken geweest bij zeven treffers.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax: teaminfo en vorm

Alfred Schreuder werd na het gelijkspel tegen Volendam (1-1) op straat gezet door Ajax. Tussen beide wedstrijden zitten eigenlijk maar twee dagen waardoor er tegen Excelsior waarschijnlijk nog geen nieuwe trainer zal staan. John Heitinga lijkt samen met Michael Reiziger voorlopig de leiding te hebben. Reiziger werkt al jaren met de groep als assistent-trainer en Heitinga is momenteel nog trainer van Jong Ajax. Wie er precies op de bank zitten tegen Excelsior is nog onduidelijk.

Na zeven wedstrijden op rij zonder zege moet er simpelweg van Excelsior worden gewonnen door Ajax. In de afgelopen wedstrijden lukte het niet, maar tegen Volendam creëerde Ajax wel genoeg kansen. De nieuwe trainer kan hier wel vertrouwen uit putten, het is niet dat de spelers altijd worden weggespeeld.

Het scorende vermogen lijkt te zijn verdwenen bij Ajax. In de eerste zes wedstrijden wist de club 21 keer het net te vinden terwijl er in de laatste drie wedstrijden slechts drie keer werd gescoord. Steven Bergwijn is een van de topscorers van Ajax met acht doelpunten. Zes van die acht treffers maakte Bergwijn in de eerste vijf wedstrijden. Sindsdien komt hij nauwelijks tot scoren.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Excelsior – Ajax

Ondanks de slechte reeks van Ajax blijft de club de favoriet voor deze wedstrijd. Excelsior zal net als de vorige tegenstanders van Ajax proberen de Amsterdammers zo lang mogelijk tegen te houden en te scoren uit een aantal counters. Ajax moet daarentegen weer door een muur van verdedigers heen zien te breken. Met deze twee punten in gedachte lijkt dit geen doelpuntrijke wedstrijd te worden. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.05 bij bet365.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie