Voorspelling: Internazionale en Juventus strijden om koppositie Serie A

Foto: Voorspelling: Internazionale en Juventus strijden om koppositie Serie A

Regerend kampioen Napoli vecht voor een plek in het linkerrijtje, waardoor een vacuüm is ontstaan aan de bovenkant van de competitie. Daarin zijn twee clubs gedoken die allebei pas één keer verloren en afstand namen van de andere clubs. Nu spelen ze tegen elkaar; wie deelt een slag uit? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Internazionale – Juventus.

Internazionale: teaminfo en vorm

De Derby d’Italia is er altijd eentje om naar uit te kijken en voor Internazionale is het vooral lekker in welke situatie het dit mag doen. Want het is al fijn dat er tot nu toe een punt meer gehaald is dan door directe achtervolger Juventus, maar Inter heeft ook nog een wedstrijd tegoed, dus qua verliespunten staan de Milanezen zelfs vier punten boven de voornaamste concurrent. Dit zou zomaar het seizoen kunnen worden waar na 2021 weer de titel binnengehaald gaat worden.

Aan het begin van dit kalenderjaar werd direct wat vertrouwen getankt waarmee Internazionale de titelstrijd kan voortzetten. Vorige maand werd namelijk gespeeld om de Supercoppa. In de halve finales werd gespeeld tegen Lazio, wat simpel met 3-0 verslagen werd. Ook de finale werd gewonnen zonder tegendoelpunt. Napoli, dat ook nog een rode kaart pakte, werd met 1-0 opzij gezet. De Italiaanse supercup is dus al binnengehaald.

In de Supercoppa wist de ploeg van coach Simone Inzaghi dus twee keer de nul te houden, wat afgelopen weekend nog een keer lukte; op bezoek bij Fiorentina werd met 0-1 gewonnen. Weinig tegendoelpunten krijgen is een kracht van Inter; in de eenentwintig competitieduels incasseerde de ploeg pas tien tegengoals. Maar voorin gaat het ook goed; met vijftig doelpunten wist Inter vaker tot scoren te komen dan alle andere Serie A-ploegen.

Die doelpunten komen voor een groot gedeelte op het conto van Lautaro Martínez. Hij maakte dit seizoen negentien goals in evenzoveel Serie A-optredens. In de afgelopen vijf duels was hij vijf keer trefzeker. Hakan Çalhanoğlu, die dit seizoen juist een wat meer controlerende rol toebedeeld heeft gekregen, maakte ook al negen goals. Hij keert terug van een schorsing en zal weer gaan starten. Juan Cuadrado zit nog in de lappenmand en zal vanaf de tribune moeten toekijken.

Internazionale houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Juventus: teaminfo en vorm

Het vorige seizoen van Juventus was er niet bepaald een om over naar huis te schrijven. Door financiële malversaties kreeg de Turijnse club liefst tien punten aftrek, waardoor het aan het einde van de rit van plek vier naar plek zeven zakte. Maar daar bleef het niet bij; de UEFA roerde zich ook en sloot Juventus uit van Europees voetbal. Daarmee is dit het eerste seizoen sinds 2011/12 dat Juve niet meedoet aan een Europese competitie.

Wellicht is het ontbreken in continentale toernooien ergens toch een zegen. Want Juventus kan zich compleet richten op de nationale competities. En dat legt ze tot nu toe geen windeieren. Niet alleen staat het tweede in de Serie A en zit het nog in de Coppa Italia, ook is het uitduel bij Sassuolo in september de enige nederlaag tot nu toe dit seizoen. Sterker nog: vanaf 23 december werd zeven wedstrijden op rij gewonnen.

Ook Juventus houdt vaak de nul, want de laatste drie zeges uit die reeks waren allemaal zonder tegengoal. Achtereenvolgens werden Frosinone (4-0), Sassuolo (3-0) en Lecce (0-3) aan de kant gezet. Afgelopen weekend beging het team van coach Massimiliano Allegri echter een misstap; in eigen huis tegen Empoli kwam het na een rode kaart van Arkadiusz Milik nog op voorsprong door Dušan Vlahović, maar uiteindelijk werd het nog 1-1 in de tweede helft.

Milik is logischerwijs geschorst na zijn rode kaart, waar Nicolò Fagioli (gokken) en Paul Pogba (doping) ook geschorst zijn. Moise Kean is geblesseerd en kan dus ook niet meedoen. Dit geldt ook voor de winterse aanwinst Tiago Djaló, die nog niet fit genoeg is. Voorin zijn de ogen vooral gericht op Vlahović. De Servische spits maakte al twaalf doelpunten in de Serie A en maakte in de laatste drie duels zelfs vijf goals.

Dušan Vlahović scoort

Vorige ontmoetingen

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de twee teams mooi in evenwicht zijn, met twee zeges voor beiden en twee gelijke spelen. Het doelsaldo is met 7-7 ook precies gelijk. In november stond de eerste ontmoeting in de Serie A al op het programma. Juventus kwam in eigen huis op voorsprong, maar nog voor rust bepaalde Lautaro Martínez de uitslag op 1-1.

Wedtip Internazionale Juventus

Dit is een wedstrijd waar voetbalminnende Italianen al een tijd naar uitkijken. De twee ploegen die ver boven de competitiegenoten uitsteken nemen het in een directe confrontatie tegen elkaar op. Beide teams hebben een makkelijk scorende spits, maar bovenal een defensie die erg weinig weggeeft. Daardoor zouden ze zomaar eens moeite kunnen hebben met scoren. Tip: wedden op ‘Minder dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.67 bij Unibet.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:48
0+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
80+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
49+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
92+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
18+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
51+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
40+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
73+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
44+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
285+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
415+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
39+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
74+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
37+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
39+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
702+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
1341+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
1490+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
792+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
318+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie