Voorspelling: Gehavend Barcelona gaat op bezoek bij Atlético Madrid

Foto: Voorspelling: Gehavend Barcelona gaat op bezoek bij Atlético Madrid

Als Barcelona nog wat wil in de Spaanse titelrace, dan moet er op zondagavond worden gewonnen van Atlético Madrid. Deze topwedstrijd is momenteel een duel om de derde plaats in La Liga. Weet een gehavend Barcelona te winnen van Atlético Madrid? In deze voorbeschouwing blikken we met tips en odds vooruit op de wedstrijd Atlético Madrid – Barcelona.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Het ging de laatste tijd helemaal niet zo lekker bij Atlético Madrid. De club begon geweldig aan het seizoen. Na elf speelrondes stond het team van Diego Simeone zelfs even bovenaan de ranglijst van La Liga. Deze geweldige prestaties had de club vooral te danken aan het spel van Antoine Griezmann. De Fransman begon fantastisch aan het seizoen. In 37 wedstrijden is hij goed geweest voor 19 doelpunten en 7 assists.

Na de jaarwisseling zakt de vorm bij Griezmann iets weg en mede daardoor zakte Atlético op de ranglijst. De laatste drie competitiewedstrijden kon de Fransman niet meedoen door een blessure en dat was direct te merken. Er werd verloren van Cádiz (2-0) en gelijkgespeeld tegen Almería (2-2). Van Real Betis werd wel met 2-1 gewonnen.

Dat het de laatste weken niet zo lekker ging, maakt sinds woensdagavond niet meer uit. Atlético Madrid verraste vriend en vijand door Internazionale uit te schakelen in de Champions League. De Italianen wonnen het eerste duel met 1-0 en hadden uitstekende papieren om zich te plaatsten voor de kwartfinale. Memphis Depay kwam als invaller in de ploeg en schoot Atlético vlak voor tijd op een 2-1 voorsprong, waardoor een verlenging werd afgedwongen.

Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen en dankzij uitstekend werk van Jan Oblak heeft Atleti uiteindelijk gewonnen. Deze positieviteit zal de club graag mee willen nemen naar het duel tegen Barcelona. In de Spaanse competitie staat de Madrileense ploeg momenteel vierde. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt al veertien punten. Atlético moet dan ook eerder achterom kijken. Athletic Bilbao heeft slechts twee punten minder en kan nog een gevaar worden voor de vierde plaats.

Antoine Griezmann geeft een assist: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona: teaminfo en vorm

Bij Barcelona is het al een tijdje duidelijk dat Xavi na dit seizoen vertrekt bij de club. De oefenmeester heeft niet goed genoeg gepresteerd met dit Barcelona. Rivaal Real Madrid heeft acht punten meer in de competitie. Als Barcelona nog kans wil maken op de titel moeten alle overgebleven wedstrijden worden gewonnen. Om te beginnen met deze belangrijke ontmoeting met Atlético Madrid.

De Catalanen kregen op dinsdagavond bezoek van Napoli in de Champions League. In Italië eindigde de eerste ontmoeting in 1-1, waardoor alles nog mogelijk was. Barcelona verraste met uitstekend spel tegen de ploeg uit Napels. Na dertig minuten stond Barcelona met 2-1 voor en het duel eindigde uiteindelijk in 3-1.

De uitblinker van deze wedstrijd was Pau Cubarsí. De 17-jarige centrale verdediger heerste als een ervaren krijger. Cubarsí was sterk in de duels en uitstekend in de opbouw. De jongeling maakte in januari pas zijn debuut voor de club, maar lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Momenteel is de bezetting op het middenveld het grootste probleem van Barcelona. Met Frenkie de Jong, Pedri en Gavi heeft de club op papier misschien wel het beste middenveld van Europa, maar deze drie spelers zijn allemaal afwezig door blessureleed. Andreas Christensen, de centrale verdediger, speelt al een tijdje als verdedigende middenvelder. Verder moet het van Ilkay Gündogan komen.

Barcelona wint

Vorige ontmoetingen

Tijdens de meest recente onderlinge ontmoetingen was Barcelona telkens de bovenliggende partij. De Catalanen hebben de laatste vier ontmoetingen allemaal gewonnen. Drie van die vier onderlinge duels eindigden in een 1-0 overwinning voor Barcelona. Atlético Madrid wist voor het laatst in 2021 te winnen.

Wedtip Atlético Madrid – Barcelona

Beide clubs steken niet in een denderende vorm. Het spel van Barcelona was afgelopen week beter vergeleken met wat Atlético Madrid liet zien, maar dat zegt niet alles. De Catalanen hebben wel het voordeel van een extra rustdag en het feit dat Atlético een verlenging heeft moeten spelen. Dit kan de club uit Madrid aan het einde van de wedstrijd nog op gaan breken. Daarom de tip: wedden op ‘Meer dan 1.5 doelpunten door Barcelona’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 Unibet.

Meer dan 1.5 doelpunten door Barcelona

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:34
1+
Van Halst onder vuur: “Overal medeverantwoordelijk voor”
20:25
3+
“Slot heeft een betere visie dan Ten Hag”
20:14
63+
‘Graham Potter naait Ajax en Feyenoord’
20:00
41+
‘Arne Slot krijgt Liverpool-waarschuwing’
19:46
10+
UEFA bezorgt Ronald Koeman glimlach
19:35
31+
Bosz roemt PSV-ster:  “In de absolute top”
19:23
4+
Dit zijn de opstellingen van Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles
19:15
10+
De opstellingen van Almere en Heerenveen: Noppert keept
19:11
145+
‘Miljoenenstrop voor Feyenoord’
19:00
450+
‘Verrassende nieuwe trainer voor Ajax’
18:49
41+
Arteta bevestigt geweldig nieuws voor Jurriën Timber
18:35
82+
‘Slot naar Liverpool is ook voor Feyenoord een winst’
18:20
175+
Verweij brengt update over zoektocht Ajax naar trainer
18:03
128+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
332+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
120+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
102+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
37+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
139+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
178+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie